Quantcast

Tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre susitiks rusai ir ukrainiečiai

Paskutinį pavasario šeštadienį Druskininkuose įvyks jau vienuoliktas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras. Šiemet populiariame kurorte dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius iš 10 pasaulio šalių.

Be amžinų varžovų – Vilniaus ir Kauno – dar dalyvaus Vokietijos, Vengrijos (šių šalių žurnalistai atvyks antrą kartą), Egipto (trečią kartą), Lenkijos, Ukrainos (Lucko), Baltarusijos (Minsko), Latvijos, Rusijos (Briansko) bei pirmą kartą turnyre dalyvausiantys Gruzijos žurnalistai iš sostinės Tbilisio.

Paskutinę akimirką dėl darbų (šeštadienį įvyks Estijos futbolo taurės finalas) negalės dalyvauti Estijos, taip pat – Izraelio ir Ukrainos Odesos miesto žurnalistai.

"Nežinau, kur tiek daug komandų pavyktų sutalpinti", – juokavo pagrindinis futbolo turnyro organizatorius ir Sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Visos vienuolika komandų po kartą sužais tarpusavyje (po vieną kėlinį, kuris truks 12 minučių). Prizininkams bus įteiktos taurės, medaliai, specialiai "Humell" pagaminti Lietuvos futbolo rinktinės marškinėliai.

Daugiausiai tarptautinį futbolo turnyrą laimėjo vilniečiai – keturis (taip pat ir 2014 metais) ir lenkai – tris kartus. Pastarieji atsiveža geriausius šalies žurnalistus, du kartus per savaitę nuolat žaidžia futbolą: dar neseniai juos treniravo buvęs Varšuvos "Polonia" žaidėjas ir vienas iš trenerių.

"Turnyro tikslas – parodyti Lietuvą, palaikyti draugiškus ryšius", – teigė T.Vencevičius, kuris dalyvius iš kitų šalių pasitinka Vilniuje.

Atvykusieji iš Rytų nuolat stebisi ir gerais Lietuvos keliais, ir gražia šalimi. Labai daug komplimentų Lietuvai skyrė ir vakariečiai – vokiečiai, vengrai, lenkai.

Kai kurie nuo pat pirmojo turnyro dalyvaujantys Lucko bei Minsko žaidėjai per 11 metų spėjo jau spėjo pražilti, tad nepateko į pagrindinę savo komandų sudėtį, todėl buvo organizuotas ir gerais draugais tapusių "veteranų" turnyras.

Lietuvių organizuotas tarptautinis futbolo turnyras pasklido kaip virusas. Vėliau analogišką turnyrą ėmė rengti lenkai, ukrainiečiai, o 2014 metais - šia idėja susižavėję bei visada su egzotiškomis lauktuvėmis atvykstantys egiptiečiai.

Iš Egipto virusas pasklido toliau: lapkričio mėnesį šalies sostinėje Abu Dabyje panašų turnyrą surengs JAE.

Ar šiemet tradiciniame turnyre Druskininkuose dėl priešiškumo bei karo nesusimuš Ukrainos ir Rusijos žurnalistai?

"Pernai Lucko ir Briansko žurnalistai solidarizuodamiesi žaidė apsikeitę marškinėliais, – teigė T.Vencevičius. – O vienintelis konfliktas per visus turnyrus kilo tarp rusų – kai emocingų rungtynių metu apsistumdė Briansko ir Maskvos žurnalistai."


Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro Druskininkuose nugalėtojai:

2005 m. Minskas (Baltarusija)

2006 m. Vilnius (Lietuva)

2007 m. Varšuva (Lenkija)

2008 m. Vilnius (Lietuva)

2009 m. Vilniaus universiteto Žurnalistikos institutas

2010 m. Vilnius (Lietuva)

2011 m. Varšuva (Lenkija)

2012 m. Varšuva (Lenkija)

2013 m. Odesa (Ukraina)

2014 m. Vilnius (Lietuva)



NAUJAUSI KOMENTARAI

studentė

studentė portretas
gal galėtumėte padėti ir atsakyti į anoniminę apklausą: http://www.manoapklausa.lt/apklausa/702884481/1/ Dėkui.

Husaras

Husaras portretas
aip ir reikia, draugauti, o ne pyktis, geriau išsiaiškinti reikalus futbole
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių