Quantcast

Taline futbolo aikštėje susitiko Estijos ir Lietuvos žurnalistai

  • Teksto dydis:

Prieš 2016 m. Europos futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynes Talinetarp nacionalinių Lietuvos ir Estijos rinktinių jėgas futbolo aikštėje išmėgino ir šių šalių sporto žurnalistai. Mūsų šalies žiniasklaidosatstovai įveikė kolegas 6:4.

„A. Le Coq Arena“ stadiono prieigose esančiame treniruočių aikštynevykusiame mače estai po pirmojo kėlinio pirmavo 3:2, tačiau antroje rungtynių pusėje lietuviai sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą. Pergalę Lietuvos sporto žurnalistų klubo „PRESS‘as“ komandai lėmė rungtynių pabaigoje pelnyti Mariaus Bagdono ir Rimo Maurico įvarčiai.

Pirmoji abiejų šalių žiniasklaidos akistata Vilniuje taip pat baigėsi lietuvių pergale 3:1.

„Džiaugiamės, kad ir kitų šalių sporto žurnalistai perima gražią tradiciją ir prieš nacionalinių rinktinių rungtynes organizuoja žurnalistų rungtynes. Esame viešėję ir žaidę draugiškus mačus Latvijoje, Anglijoje, o dabar – ir Estijoje. Iš Slovėnijos žurnalistų taip pat esame sulaukę kvietimo ir ketiname apsilankyti šioje šalyje spalį“, - kalbėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „PRESS‘as“ pirmininkasTautvydas Vencevičius.

Per šį Europos čempionato atrankos ciklą Lietuvos žurnalistai Londone 7:5 įveikė anglus, dukart nugalėjo estus ir Vilniuje 1:4 pralaimėjo šveicarams, kurių gretose žaidė trys buvę nacionalinės Šveicarijos futbolo rinktinės futbolininkai, dabar dirbantys televizijos komentatoriais.

Daugiau negu tūkstantį žurnalistų vienijančioje Lietuvos žurnalistų sąjungoje sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“ įkurtas 2005 metais. Klubas kasmet rengia jau tradiciniais tapusius turnyrus – tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, Lietuvos žurnalistų futbolo ir krepšinio čempionatus.

„PRESS‘o“ žurnalistai atstovauja Lietuvai užsienyje vykstančiuose tarptautiniuose žurnalistų turnyruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių