Quantcast

Šveicarijos generalinė prokuratūra atlieka 25 su FIFA susijusius tyrimus

  • Teksto dydis:

Šveicarijos generalinė prokuratūra pranešė, kad atliekami 25 atskiri tyrimai dėl įtariamos korupcijos, susijusios su Tarptautine futbolo federacija (FIFA) ir varžybomis dėl teisės rengti Pasaulio futbolo čempionatą.

Michaelio Lauberio vadovaujama prokuratūra nurodė „su futbolu susijusių bylų“ skaičių, kai teismas paskelbė pirmą apkaltinamąjį nuosprendį nuo tada, kai 2014 metais ši institucija pradėjo tyrimus dėl FIFA.

Daugiau informacijos apie bylas nebuvo pateikta, tačiau baudžiamieji procesai yra pradėti buvusių FIFA pareigūnų Seppo Blatterio (Zepo Blaterio) ir Jerome'o Valcke'o (Žeromo Valko), taip pat kai kurių 2006 metų Pasaulio futbolo čempionato organizatorių, įskaitant Franzą Beckenbauerį (Francą Bekenbauerį), atžvilgiu.

Šveicarijos ir Jungtinių Valstijų prokurorams šią savaitę pavyko pasiekti, kad kaltės pripažinimo pareiškimą padarytų buvęs privačių Šveicarijos bankų darbuotojas argentinietis Jorge Arzuaga (Chorchė Arsuaga).

Jis pripažino, kad su buvusiu FIFA viceprezidentu Julio Grondona (Chulijumi Grondona) ir kitais asmenimis dalyvavo pinigų plovimo sąmoksle, susijusiame su kyšiais.

Šveicarijos generalinė prokuratūra nurodė, kad J.Arzuaga pervedė į valstybės iždą 650 tūkst. JAV dolerių, kurie buvo gauti neteisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių