Quantcast

Sutriuškinto Kauno klubo treneris prabilo apie skaudžias pamokas

„Vilniečiai laimėjo pelnytai, bet pralaimėjimas gula ant mano pečių, tai mano klaida rengiant mačo planą“, - pripažino „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas, kurio auklėtiniai sostinėje 0:4 kapituliavo prieš Vilniaus „Žalgirį“.

Po „Žalgirių“ derbiu vadinamų rungtynių treneriai buvo visiškai skirtingų nuotaikų.

„Turėjome du planus pirmajam kėliniui: drąsesnį ir atsargesnį. Ir mes neiškentėjome iki pertraukos. Prasileidome du įvarčius, nors norėjome atsilaikyti ir įleisti į aikštę du pailsėjusius puolėjus brazilą Joao ir Roką Krušnauską. O tada būtume ieškoję savo šansų atakoje. Bet praleidome ir nieko laukti nebereikėjo, mačas iš esmės pasibaigė“, - atsiduso M.Čepas.

Tiesa, treneris pasvarstė, jog pasinaudojus viena realia proga antrajame kėlinyje, rungtynių eiga galėjo pasisukti kita kryptimi.

„Dar kartą įsitikinome, kad patirtis – geriausia mokytoja. Kainuoja brangiai, bet labai aiškiai viską išdėsto“, - šypsojosi specialistas.

Nors pralaimėta triuškinamai, padėties vairininkas nedramatizavo.

„Kai yra toks varžybų maratonas, nėra kada griaužtis. Svarbu pasidaryti tinkamas išvadas ir pasirengti kitoms rungtynėms. Juo labiau, kad laukia akistata su „Trakais“, o su jais lengviau nebus“, - sakė M.Čepas.

Tuo tarpu vilniečių strategas Valdas Urbonas pareiškė, kad nepaisant didelio rezultato, pergalė nebuvo pasiekta lengvai. Pirmiausia dėl to, kad tik ketvirtadienį žalgiriečiai baigė laikyti tarptautinį egzaminą. Europos lygos mače namuose nusileido garsiajam „Sevilla“ klubui.

„Gerai, kad iki pertraukos įmušėme dusyk, tai daug ką nulėmė ir palengvino mūsų užduotį. Kauniečiai bandė grįžti į kovą, bet mes apsigynėme ir vėliau jau patys galėjome pasižymėti dar ne sykį“, - kalbėjo V.Urbonas.

Trečiadienį vilniečių laukia išvyka į Kauną, kur jiems iššūkį mes šalies taurės laimėtojas „Stumbras“. Šios rungtynės bus svarbios abiem ekipoms, nes trečiojoje vietoje žengiantys šeimininkai mėgins atitrūkti nuo juos aršiai persekiojančio „Trakų“ kolektyvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Doc

Doc portretas
jei iki Sevilos Vln Zalgiriui 6 sviesmeciai, tai kaip ismatuot musu fules meistrus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių