Quantcast

„Stumbrą“ susmaigstė klaipėdiečių dūriai

Kauno „Stumbro“ komandos futbolininkams nepavyko išsilaikyti trapiame pergalių kelyje. Lietuvos futbolo A lygos čempionato 25-ajame ture kauniečiai išvykoje net 1:4 nusileido vienam pirmenybių lyderių Klaipėdos „Atlantui“.

Nors kauniečiai į uostamiestį vyko nepuoselėdami ypatingų vilčių, tačiau bent taško tikėtis galėjo. Mat jų varžovų ekipai dėl diskvalifikacijos negalėjo padėti rezultatyviausias A lygos žaidėjas Andrejus Paniukovas, pelnęs net 20 įvarčių. Dėl sveikatos problemų nežaidė vienas pagrindinių saugų Ovidijus Verbickas. Ant atsarginių suolo mačą pradėjo ir veržlusis saugas Robertas Vėževičius.

Tiesa, „Stumbro“ sudėtyje taip pat trūko kelių svarbių žaidėjų. Saugas Nerijus Mačiulis ir gynėjas Tomas Snapkauskas padeda Kauno „Inkaro“ ekipai Europos salės futbolo turnyre Austrijoje.

Rungtynių intriga laikėsi vos kėlinį. Atlaikę pirmuosius išpuolius svečiai suklupo 17-ąją min. Rusas Maksimas Maksimovas įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį Skirmantui Rakauskui, kuriam liko tik nukreipti jį į vartus. 36-ą minutę po S. Rakausko perdavimo tiksliai vienu lietimu smūgiavo A. Bartkus, o po keturių minučių pirmo įvarčio autorius pasiekė dublį, stipriai spirdamas iš 18 metrų į artimąjį vartų kampą. Kauniečiai surengė keletą pavojingų atakų, bet Artūro Rimkevičiaus, Mindaugo Grigaravičiaus tikslo nepasiekė.

Tuo tarpu 81-ąją minutę klaipėdietis Dovydas Norvilas užtikrintai realizavo 11 metrų baudinį, kurį uždirbo Markas Beneta. Pastarasis futbolininkas suklaidino varžovą, o po atlikto perdavimo kamuolys atsimušė į Rimvydo Sadausko ranką.

90-ą minutę „Stumbrui“ garbės įvartį pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Deividas Stradalovas. A. Rimkevičiaus eilinį smūgį atrėmė vartininkas, tačiau kamuolys atšoko tiesiai D. Stradalovui po kojomis, tad futbolininkas jį pasiuntė į tuščius vartus. 

„Pirmąjį kėlinį visiškai praradome aikštės vidurį. Du atraminiai saugai niekur nespėjo. Už tai buvome nubausti, o po pertraukos liko tik formalumai, nors ir stengėmės“, - skundėsi „Stumbro“ treneris Darius Gvildys.

„Žinoma, mums trūko išvykusių žaidėjų, ypač N.Mačiulio perdavimų, gebėjimo reguliuoti žaidimo ritmą, intelekto aikštėje. Mūsų jauna gynyba braška nuolat. Mėginome kažkiek juos perstumdyti, bet esmės tai nepakeitė“, - pripažino D.Gvildys.

Treneris neslėpė per pertrauką pasakęs griežtų žodžių ir vaizdas šiek tiek pasikeitė:

„Vyrams pasakiau, kad negali būti savimi patenkintais, ypač žaidžiant su tokiais pajėgiais priešininkais kaip „Atlantas“.

Po šios dvikovos „Stumbro“ sąskaitoje liko 25 taškai po 25 mačų – 6-oji vieta. „Atlantas“ su 48 taškais po 24 akistatų žengia trečias.

Ateinančią savaitę A lygoje paskelbta pertrauka dėl Lietuvos rinktinės rungtynių. Po pertraukos kauniečių laukia itin svarbios A lygos rungtynės su turnyro lentelėje juos besivejančiu „Klaipėdos granitu“. Kita Kauno komanda „Spyris“ sekmadienį namuose sukryžiuos ietis su Marijampolės „Sūduva“.


Šiame straipsnyje: StumbrasAtlantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių