Quantcast

Skandalo atgarsiai sudomino ir LFF

Kai į būrį susirenka tiek susitepusių žaidėjų, skandalas neišvengiamas. Taip juokavo interneto skaitytojai, pasklidus naujienoms apie skandalingai pasibaigusias Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos rungtynes Vilniuje.

Trečiadienį vykusiame mače „Žalgiris B“ komanda net 7:0 sutriuškino „Šilutės“ ekipą. Rezultatas gal ir nekeltų abejonių, jei prieš pamario komandą būtų išsirikiavęs šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“. Tačiau šilutiškiams teko kur kas lengvesnis varžovas – jaunuoliai iš antrosios „Žalgirio“ komandos. Pastaroji ekipa 1-ojoje lygoje pergalės džiaugsmo nežinojo jau du mėnesius, o jos užimama vieta – priešpaskutinė, 14-oji tarp 15-os lygos ekipų.

Šilutiškiai, besirikiavę 12-oje pozicijoje, vilniečius pagal pelnytus taškus lenkė beveik dvigubai. Tačiau aikštėje atrodė, kad svečiai susidūrė ne su dubleriais, o su tikraisiais žalgiriečiais. Lyg tyčia už vilniečių pergalę lažybų kontorose buvo statomos didelės sumos. Daug statyta ir už tai, jog bus įmušta daugiau nei 4,5 įvarčio.

Stebėtinai pasyviai rungtyniavę šilutiškiai, kurių gretose šį sezoną yra ne vienas anksčiau lažybų skandaluose dalyvavęs žaidėjas, netruko praleisti krūvos įvarčių. O jų kapitonas Edgaras Lukoševičius, neapsikentęs komandos partnerių sukčiavimu, pasiprašė keitimo ir paliko stadioną.

„Aš ateinu žaisti, mėgautis, pasisemti teigiamų emocijų, kovoti. Bet vakar galutinai trūko kantrybė. Kaip ten sakoma: vienas lauke nepakariausi... Didžiausia gėda, kurią galima patirti aikštėje yra tada, kai už pinigus parduodi savo orumą, garbę ir, svarbiausia, savo komandos draugus“, – vėliau socialiniame tinkle savo poelgį pakomentavo E. Lukoševičius.

Ketvirtadienį internete nuaidėjus skandalo atgarsiams savo pranešimą išplatino ir Lietuvos futbolo federacija. Jame teigiama, jog LFF Tyrimų komitetas pradėjo tyrimą dėl galimo sąžiningo žaidimo principų pažeidimo minėtose rungtynėse. Tyrimas pradėtas atsižvelgiant į turimą informaciją, kuri suteikia prielaidą manyti, jog minimos rungtynės galimai buvo sutartos.

Pirmosios lygos pirmenybės finišuos jau šeštadienį. Paskutiniame ture paaiškės ar „Palangos“ klubui pavyks išlaikyti lyderių pozicijas ir neužleisti sosto 2 taškais atsiliekančiai Gargždų „Bangai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių