Quantcast

„Siemens“ areną užpildę žiūrovai pasiekė UEFA rekordą

  • Teksto dydis:

Vilniuje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) surengto Europos Futsal (salės futbolo) čempionato atrankos turnyro rungtynės lankomumo rekordą. Tokia žinia paskelbta UEFA Futsal ir paplūdimio futbolo komiteto posėdyje.

Sausio 29-ąją Lietuvos ir Prancūzijos Futsal rinktinių dvikovą Vilniaus „Siemens“ arenoje stebėjo 4181 žiūrovas.

Pagal UEFA pateiktus duomenis, tai didžiausias žiūrovų skaičius per visas iki šiol surengtas Europos futsal čempionato preliminaraus atrankos etapo rungtynes. Šį sezoną minėtame žemyno Futsal varžybų etape dalyvavo 26 šalių komandos, tarp jų – Anglijos ir Vokietijos atstovai. Lietuva dalyvavo F grupėje ir įveikė Andoros komandą 5:1 bei nusileido Prancūzijai 1:3.

UEFA Futsal ir paplūdimio futbolo komiteto posėdyje Nijone (Šveicarija) šią savaitę dalyvavęs komiteto narys, Lietuvos salės futbolo asociacijos viceprezidentas Sergejus Slyva pasakojo, jog įvardintas rekordas buvo staigmena ir pozityvi žinia primenant apie mūsų šalies kandidatūrą surengti 2020 metų pasaulio futsal pirmenybių finalinį etapą

„Per UEFA atstovų prezentaciją išgirsti akcentą apie tokį rekordą buvo malonus netikėtumas ir puikus mūsų nuveikto darbo įvertinimas. Savo ruožtu, norėdami priminti apie savo planus dėl pasaulio čempionato turėjome iš anksto paruošę video klipą, kuris buvo parodytas komiteto nariams. Po susirinkimo priėję šveicarų, italų ir kitų šalių atstovai pagyrė, domėjosi dėl mūsų kandidatūros ir žadėjo laikyti kumščius, kad mums pasisektų“, – įspūdžiais iš UEFA būstinės dalijosi S.Slyva.

UEFA Futsal ir paplūdimio futbolo Komiteto posėdyje buvo taip pat aptarti įvairūs strateginiai Europos futsal plėtros klausimai. Nuo kito sezono UEFA futsal taurės klubinėse varžybose galės dalyvauti daugiau komandų iš pirmaujančių lygų, taip svarstoma pakeisti turnyro pavadinimą. Siūloma nuo 2022-ųjų išplėsti Europos futsal rinktinių čempionatą iki 16 komandų ir rengti jį kas ketverius metus, pakeisti atrankos varžybų pagrindinio sistemą (viena iš alternatyvų – pakeitimas pagal tradicinio futbolo modelį su rungtynėmis namuose ir išvykoje).

Taip pat norima nuo 2019 m. organizuoti du naujus futsal rinktinių čempionatus – vaikinų (U-19) ir moterų. Visi šie strateginiai pasiūlymai dėl futsal varžybų plėtros pateikti UEFA Vykdomajam komitetui. 2020 metų Pasaulio futsal čempionato finalinio etapo šeimininkai turėtų paaiškėti kitame FIFA tarybos posėdyje, kuris numatytas gegužę. Paraiškas surengti šias varžybas taip pat pateikė Japonija, Kosta Rika, Iranas, ir Naujoji Zelandija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių