Quantcast

Rusijos sporto ministras pasipiktino dėl aistruolių susirėmimų per Europos čempionatą

  • Teksto dydis:

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutka sekmadienį kritikavo savo šalies futbolo aistruolių elgesį, kilus susirėmimams per Prancūzijoje vykusias Europos čempionato rungtynes su Anglija, dėl kurių Europos futbolo federacija (UEFA) tikriausiai imsis sankcijų.

Pasak V.Mutkos, aistruoliai „elgėsi netinkamai“, bet pridūrė, kad rungtynių organizatoriams taip pat tenka dalis kaltės už tai, kad jie nesugebėjo suvaldyti žiūrovų per šeštadienį vykusias rungtynes Marselio stadione „Stade Velodrome“.

„Kaip suprantu, gausime UEFA baudą“, – V.Mutko sakė naujienų agentūrai „R-Sport“.

UEFA sekmadienį nurodė pradėjusi drausminį tyrimą prieš Rusiją dėl aistruolių sukeltų neramumų.

Federacija nurodė, kad Rusija kaltinama dėl žiūrovų riaušių, rasistinio elgesio ir fejerverkų leidimo.

UEFA gali skelbti sankcijas tik dėl incidentų stadionuose, o ne dėl masinių muštynių tarp Rusijos ir Anglijos komandų gerbėjų, kurios kelias valandas vyko Marselio centriniame Senojo Uosto rajone prieš tas rungtynes.

V.Mutko pripažino, kad tas smurtas tapo smūgiu Rusijos įvaizdžiui prieš šalies organizuojamą 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

„Aišku, kad kaip būsimo Pasaulio čempionato šeimininkai privalome saugoti savo įvaizdį, o žmonės neturėtų jo gadinti. Tai visų blogiausia“, – sakė jis.

Ministras kaltino blogą rungtynių organizavimą ir saugumo procedūras, sakydamas valstybinei naujienų agentūrai TASS, kad „tokius mačus reikia tinkamai organizuoti; reikia atskirti aistruolius“.

„Buvo nederamų šūkių ir fejerverkų; tai, be abejo, yra blogai. Nebuvo jokių tvorų, nieko“, – pridūrė jis.

Rusijos konsulato Marselyje atstovas sakė TASS, kad „mes turime informacijos, jog vienas Rusijos aistruolis buvo sulaikytas. Jam gresia kalėjimas. Aistruolis kaltinamas sukėlęs sunkų kūno sužalojimą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių