Quantcast

Rusijai – bauda ir grėsmė būti pašalintai iš čempionato

Antradienį UEFA paskelbė oficialių verdiktą 2016 metų Europos čempionate dalyvaujančiai Rusijos rinktinei.

UEFA tyrimo ėmėsi po to, kai tarp Anglijos ir Rusijos rinktinės sirgalių stadione kilo muštynės. Rusijos futbolo aistruoliai tribūnose užsipuolė anglus ir pradėjo muštynes. Taip pat daug neramumų rusai kėlė Prancūzijos gatvėse, tačiau UEFA dėl sirgalių elgesio gatvėse Rusijos futbolo sąjungos nekaltina.

Po oficialių UEFA išvadų paaiškėjo, kad Rusijos rinktinės gali grėsti net pašalinimas iš Europos čempionato. Jei jų sirgaliai dar kartą sukels panašias muštynes stadione, rinktinė be jokio įspėjimo bus pašalinta iš pirmenybių.

Pačiai Rusijos futbolo sąjungai už agresyvius futbolo sirgalius teks atsakyti 150 tūkstančių eurų bauda. UEFA Rusijos sirgalius taip pat kaltina neramumų kėlimu, rasizmo kurstymu ir fejerverkų naudojimu.

Antrąsias savo grupes rungtynes Rusija žais trečiadienį. Lilyje rusų lauks Slovakijos rinktinės išbandymas.

Rusija žada paklusti UEFA

Rusija sutiko su Europos futbolo federacijos sprendimu, kad jos rinktinė gali būti pašalinta iš Europos čempionato, jeigu pasikartos neramumai stadionuose, už kuriuos Rusijai buvo skirta bauda ir lygtinė diskvalifikacija.

„Mes paklusime UEFA sprendimui. Kokia dar čia gali būti pozicija?“ – sakė sporto ministras ir Rusijos futbolo sąjungos pirmininkas Vitalijus Mutko naujienų agentūrai TASS.

Federacija nurodė „lygtinai diskvalifikuoti“ komandą ir skyrė Rusijos futbolo sąjungai 150 tūkst. eurų baudą.

„Ši diskvalifikacija yra lygtinė iki čempionato pabaigos“, – sakoma UEFA drausminės komisijos sprendime.

„Ji įsigalios, jeigu panašaus pobūdžio incidentai pasikartos stadionuose per bet kurias iš likusių Rusijos komandos rungtynių čempionate“, – priduriama jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių