Quantcast

Rinktinėse – kauniečių antplūdis

Kol Lietuvos futbolo A lygos ir pirmosios lygos čempionatuose paskelbtos trumpos pertraukos, Kauno klubų futbolininkai nepoilsiauja. Ne vienas jų pabiro po Lietuvos rinktines.

„Tris žaidėjus išsiuntėme į Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinę. Dar penkis jaunuolius delegavome į šalies jaunimo (iki 19-os metų) komandą. Todėl teks pasukti galvą, kaip rengti treniruotes ir kokią sudėtį parinkti varžyboms“, - pasakojo Laimis Bičkauskas.

„Kauno Žalgirio“ komandos treniruotėse žaidėjų gerokai apmažėjo, nors žalgiriečiai oficialias rungtynes žais tik rugsėjo 8-ąją. Tai bus itin svarbus mačas kovoje dėl išlikimo A lygoje, nes jie namuose priims turnyro lentelės apatinėje dalyje įsikūrusią Jonavos „Lietavos“ komandą. Dar keblesnė žalgiriečių dublerių „Hegelmann Litauen“ padėtis. Be penkių pagrindinių žaidėjų likusi ekipa pirmosios lygos rungtynes žais jau penktadienį. Savo aikštėje kauniečiai priims vieną autsaiderių Radviliškio „Lokomotyvą“.

Pasak L.Bičkausko, treneriai, norėdami užlopyti spragas, o kartu ir palaikyti pagrindinių futbolininkų žaidybinį tonusą, dublerių ekipos mačui su radviliškiečiais registruos tris pagrindinės komandos narius.

„Likusiems rengiame visavertes treniruotes, bandome juos pakrauti fiziškai. Vaikinai gavo keletą laisvų dienų, tad atgavo jėgas ir gali dirbti visu pajėgumu, - aiškino treneris. - Laukia dvi mums bene lemiamos rungtynės – su „Lietava“ ir su Kauno „Stumbru“ (rugsėjo 14 d.)“.

„Stumbro“ ekipoje jaunųjų talentų taip pat netrūksta. Į jaunimo (iki 21 metų) rinktinę pakviesti  vidurio gynėjai Rimvydas Sadauskas ir Lukas Artimavičius. Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė šią savaitę žais pirmąsias iš trejų likusių namų rungtynių Europos čempionato atrankos varžybose. Rugsėjo 1-ąją lietuviai Vilniuje susitiks su Andoros atstovais, spalį žais su Slovėnija ir Italija. Į išplėstinį jaunimo rinktinės kandidatų sąrašą šioms artėjančioms rungtynėms treneris Antanas Vingilys įtraukė 32 žaidėjus, iš kurių 7 rungtyniauja užsienio klubuose. Pirmą kartą į rinktinę kviečiamas Vokietijoje gyvenantis 19 metų puolėjas Manfredas Ruzgis, kuris nuo šios vasaros atstovauja Kelno klubo antrajai komandai.

„Stumbro“ klubo gynėjas Matas Voronko sulaukė kvietimo į Lietuvos jaunimo (U-19) rinktinės stovyklą. Pastaroji ekipa stovyklauja Birštone, o rugsėjo 2 – 4 dienomis Gruzijoje sužais dvejas kontrolines rungtynes su vietos bendraamžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių