Quantcast

Pergalės papildė ir klubų pinigines

"Tai Europa! Čia privaloma kovai atsiduoti 100 proc.!" – iš nuovargio sunkiai apversdamas liežuvį ištarė Andro Švrljuga. Kroato atstovaujama Marijampolės "Sūduva" iš Europos lygos išmetė Baltarusijos čempionato lyderius ir uždirbo per 200 tūkst. eurų.

Išsigelbėjo dramatiškai

"Sūduva" tapo pirmu Lietuvos klubu, šį sezoną įžengusiu į Europos futbolo lygos antrą atrankos etapą. Įkandin marijampoliečių savo varžovų barjerą įveikė ir šalies vicečempionai "Trakai".

Marijampoliečiai į "Arvi" stadioną žengė kupini ryžto įmušti daugiau nei varžovai. Tik taip Suvalkijos atstovai galėjo palaužti Soligorsko "Šachtior" ekipą. Lietuvių, iškart užgulusių svečių vartus, pastangas 34 min. įspūdingu smūgiu vainikavo Povilas Leimonas. Tačiau "Sūduva" džiaugėsi vos 4 min., kol Jurijus Kovaliovas rezultatą išlygino. Toks santykis jau tenkino baltarusius, nes pirmas mačas jų aikštėje pasibaigė be įvarčių.

Aikštės šeimininkams vilčių įkvėpė "Šachtior" gynėjo Sergejaus Matveičiko pašalinimas. Per permainingą antrą kėlinį baltarusiai turėjo ne vieną šimtaprocentinę progą įmušti įvartį, tačiau marijampoliečius gelbėjo vartininkas Ivanas Kardumas arba teisėjai, neįskaitę svečių įvarčio, nors kamuolys iš pažiūros jau buvo kirtęs vartų liniją. Galiausiai "Sūduvos" pastangas vainikavo Algio Jankausko tikslus smūgis galva.

"Trakai" vėl įveikė škotus

"Rungtynės buvo labai sunkios, parodėme charakterį. Manėme, kad antras kėlinys klostysis lengviau, nes aikštėje buvo dešimt varžovų. Tačiau teko gerokai pasistengti, kad įrodytume savo pranašumą", – pripažino vienas "Sūduvos" lyderių A.Švrljuga.

Antrame atrankos etape suvalkiečiams teko vienas palankiausių varžovų – latvių "Liepaja" klubas, eliminavęs (1:3 ir 2:0) Šiaurės Airijos "Crusaders" ekipą.

Tai, ką padarėme mes ir "Sūduva", parodo, kad Lietuvos futbolas yra šio to vertas.

"Trakų" futbolininkai savo aikštėje 1:0 pranoko "St.Johnstone" ekipą iš Škotijos. Vienintelį įvartį 88 min. įmušė Maksimas Maksimovas. Prieš savaitę svečiuose pajėgesni taip pat buvo Lietuvos atstovai – 2:1.

Nepaisant dviejų antausių, škotų treneris Tommy Wrightas pareiškė, kad Lietuvos klubas būtų nepajėgus žaisti Škotijos "Premier" lygoje.

"Tai, ką padarėme mes ir "Sūduva", parodo, kad Lietuvos futbolas yra šio to vertas. Tad tie žmonės, kurie jį nuvertina, apsirinka", – atrėžė "Trakų" ekipos vairininkas Olegas Vasilenka.

Už etapą – solidi suma

"Trakams" šis laimėjimas taip pat finansiškai naudingas – už įveiktą atrankos etapą klubo biudžetą papildys per 200 tūkst. eurų.

Panašią sumą šalies vicečempionai turės galimybių uždirbti ir per antrą etapą, jeigu nugalės "Norrkoping" (Švedija) futbolininkus.

Antrojo atrankos etapo rungtynės numatytos liepos 13 ir 20 d.

Vienintelis iš Lietuvos atstovų pasirodymą tarptautinėje arenoje jau baigė Klaipėdos "Atlantas", išvykoje Kazachstano "Kairat" vienuolikei pralaimėjęs net 0:6, o savo aikštėje – 1:2.

Statistika

"Sūduva"–"Šachtior" 2:1 (1:1). Įvarčiai: 34 min. P.Leimonas (1:0), 38 min. J.Kovaliovas (1:1), 92 min. A.Jankauskas (2:1).

"Trakai"–"St.Johnstone" 1:0 (0:0). Įvartis: 88 min. M.Maksimovas (1:0).

"Atlantas"–"Kairat" 1:2 (1:2). Įvarčiai: 12 min. A.Ciofu (1:0), 35 min. (11 m baudinys) I.Iličevičius (1:1), 39 min. G.Gohou (1:2).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių