Quantcast

Pergalės džiugesys lietuvių neužliūluos

Nedidelį stebuklą sukūrę Lietuvos futbolo klubai netrukus pradės rengtis atsakomosioms Europos taurės atrankos trečiojo etapo rungtynėms. Ypač pakiliai nusiteikę Marijampolės „Sūduvos“ klubo atstovai.

Maždaug 80 „Sion“ sirgalių, atvykusių iš Šveicarijos, namo  grįžo nukabinę nosį. Juos liūdėti privertė Marijampolės „Sūduva“, net 3:0 sudorojusi grėsmingą varžovą, turintį daugiau nei 20 kartų didesnį biudžetą ir keliantį atitinkamus tikslus.

„Pirmajame kėlinyje pasinaudojome savo stiprybėmis - komandiniu žaidimu ir charakteriu. Ypač puikiai sužaidėme per standartines situacijas ir visus tris įvarčius pelnėme kaip tik po jų. Neatsitiktinai, nes per treniruotes tai daug šlifavome“|, - po mačo kalbėjo „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Pasak stratego iš Kazachstano, po pertraukos suvalkiečiai žinojo, kad bus gerokai sunkiau, bet buvo pasirengę šveicarų spaudimui.

„Praleidę du įvarčius svečiai ėmė mus spausti, bet ir mes sunkiai dirbome gindamiesi ir susikurdavome progų. Ankstyvi įvarčiai mums labai padėjo atsilaikyti, nors svarbiausias buvo trečiasis rezultatyvus smūgis“, - dėstė V.Čeburinas.

Treneris pripažino, kad dvikova su šveicarais jam buvo viena geriausių prie „Sūduvos“ vairo, nors ir ne pati geriausia.

„Galutiniu rezultatu esame patenkinti, tačiau puikiai suprantame, kad Siono komanda yra puiki ir Šveicarijoje dovanų nesitikime“, – aiškino V.Čeburinas.

Vienas pagrindinių pergalės kalvių Andro Švrljuga taip pat pabrėžė, jog nors ir nugalėję, marijampoliečiai negali užriesti nosies ir elgtis arogantiškai.

„Šveicarijoje privalome sužaisti tokias pat geras  rungtynes. Tad išeisime kautis dėl pergalės. Žinoma, daug kas netikėjo, kad galime įveikti šveicarus ir namuose. Tačiau mes tai padarėme įtikinamai. Įvykdėme trenerio reikalavimus ir sukūrėme tokį stebuklą“, - samprotavo gynėjas iš Kroatijos.

Tuo tarpu svečių vairininkas italas Paolo Tramezzani pats pripažino, kad jo auklėtiniai pralaimėjo visas dvikovas visose aikštės vietose.

„Mes ruošėmės rungtynėms, tačiau padarėme labai daug klaidų. Atlikome vos vieną smūgį į vartų plotą, o kai negali įmušti reikia labai gerai apsiginti. Mes to nesugebėjome“, - sakė svečias.

Atsakomasis ekipų mačas Šveicarijoje vyks rugpjūčio 2 d.


Šiame straipsnyje: SionSūduvaEuropos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių