Quantcast

Naujuoju Portugalijos nacionalinės futbolo rinktinės treneriu tapo F. Santosas

  • Teksto dydis:

Antradienį Fernando Santosas paskelbtas naujuoju Portugalijos futbolo rinktinės treneriu. Jis šiame poste pakeitė tėvynainį Paulo Bento.

Buvęs Graikijos rinktinės treneris F. Santosas, kuriam praėjusį mėnesį sukako 60 metų, su Graikijos futbolininkai 2012 metų Europos čempionate pateko į ketvirtfinalį, o planetos pirmenybėse Brazilijoje iš varžybų pasitraukė aštuntfinalyje.

Po pasaulio futbolo čempionato, kuriame graikai aštuntfinalyje po baudinių serijos nusileido Kosta Rikos vienuolikei, portugalas Graikijos rinktinės vyriausiojo trenerio postą užleido italui Claudio Ranieri.

F.Santosas minėtą baudinių seriją stebėjo Resifės arenos tarnybinėse patalpose, nes buvo pašalintas iš aikštės.

Portugalijos futbolo specialistas taip pat turi patirties ir treniruojant pajėgius klubus - jis dirbo, su "Estoril", "Estrela da Amadora", "Porto", "Sporting" ir "Benfica" Portugalijoje bei su Atėnų AEK (dusyk), Atėnų "Panathinaikos" ir Salonikų PAOK - Graikijoje.

F.Santosui iškelta užduotis su Portugalijos rinktine patekti į 2016 metų Europos futbolo čempionato finalinį etapą. Portugalai nesėkmingai pradėjo šių pirmenybių atrankos ciklą - jis pirmąsias I grupės turnyro rungtynes namuose 0:1 pralaimėjo Albanijos komandai. Būtent po šio susitikimo iš savo posto ir atsistatydino P.Bento.

Kitas I grupės turnyro rungtynes Portugalijos rinktinė spalio 14 dieną žais su Danijos futbolininkais. Tiesa, F.Santosas vyriausiojo trenerio poste debiutuos spalio 11-ąją, kai portugalai žais kontrolines rungtynes su Prancūzijos komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių