Quantcast

Naujoje UEFA Nacijų lygoje Lietuva – C divizione

  • Teksto dydis:

Pasibaigus atrankos varžyboms į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, Europos komandos sužinojo savo vietas reitinge ir divizionus, kuriuose varžysis 2018-aisiais startuosiančioje UEFA Nacijų lygoje. Lietuva pateko į C divizioną.

UEFA Nacijų lyga – naujas turnyras rinktinėms, kuris pakeis draugiškas rungtynes. Keturios komandos, po vieną iš kiekvieno diviziono, laimės kelialapius į 2020 metų Europos čempionatą.

C divizone varžysis (išrikiuotos pagal reitingą): Vengrija, Rumunija, Škotija, Slovėnija, Graikija, Serbija, Albanija, Norvegija, Juodkalnija, Izraelis, Bulgarija, Suomija, Kipras, Estija, Lietuva.

2018 metų sausio 24 dieną komandos bus suskirstytos į keturias grupes. Kadangi C divizione komandų skaičius yra nelyginis, vienoje grupėje bus trys ekipos, kitose trijose – po keturias.

Trys ketvirtąsias vietas keturių komandų grupėse užėmusios komandos po turnyro kris į D divizioną. Prie jų prisijungs ir blogiausia trečiąją vietą užėmusi komanda. Grupių nugalėtojos turės galimybę iškovoti kelialapį į Europos čempionatą.

C diviziono pajėgumo krepšeliai

1 krepšelis

2 krepšelis

Vengrija

Graikija

Rumunija

Serbija

Škotija

Albanija

Slovėnija

Norvegija

3 krepšelis

4 krepšelis

Juodkalnija

Kipras

Izraelis

Estija

Bulgarija

Lietuva

Suomija

---

Lygiai tokia pati tvarka bus ir A, B bei D divizionuose. Tiesa, visuose juose komandų skaičius yra lyginis, tad suskirstymas į grupes bus aiškesnis.

UEFA Nacijų lyga startuos 2018 metų rugsėjį, o grupių varžybos bus baigtos jau lapkričio 20 dieną. 2019 metų birželį vyks pusfinaliai ir finalai.

Atrankos varžybos į 2020 metų Europos čempionatą startuos 2019 metų kovą ir tęsis iki 2019 metų lapkričio. 2020 metų kovą vyks lemiamos rungtynės, kurios šansus iškovoti kelialapį į Europos čempionatą turės Nacijų lygos divizionų grupių nugalėtojos, kurios nebus iškovojusios kelialapio per įprastas atrankos varžybas.

A diviziono pajėgumo krepšeliai

1 krepšelis

2 krepšelis

3 krepšelis

Vokietija

Prancūzija

Lenkija

Portugalija

Anglija

Islandija

Serbija

Šveicarija

Kroatija

Ispanija

Italija

Nyderlandai


B diviziono pajėgumo krepšeliai

1 krepšelis

2 krepšelis

3 krepšelis

Austrija

Švedija

Šiaurės Airija

Velsas

Ukraina

Danija

Rusija

Airija

Čekija

Slovakija

Bosnija ir Hercegovina

Turkija


D diviziono pajėgumo krepšeliai

1 krepšelis

2 krepšelis

Azerbaidžanas

Armėnija

Makedonija

Latvija

Baltarusija

Farerų salos

Gruzija

Liuksmeburgas

3 krepšelis

4 krepšelis

Kazachstanas

Andora

Moldova

Kosovas

Lichtenšteinas

San Marinas

Malta

Gibraltaras

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių