Quantcast

Mažasis finalas: kodėl turėtų laimėti Brazilija ir kodėl Olandija

Šeštadienį Brazilija sieks reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje ir iškovoti pasaulio futbolo čempionato bronzą. Tačiau ar leisis nugalimi olandai? Futbolo specialistai – Tautvydas Meškonis, Arminas Narbekovas, Nerijus Kesminas bei Žydrūnas Grudzinskas – vardija priežastis, kodėl galėtų laimėti viena ar kita komanda.

Priežastys, kodėl galėtų laimėti Brazilija

Visi portalo LRT.lt kalbinti specialistai įsitikinę, kad pergalę kovoje dėl bronzos apdovanojimų pasieks brazilai, nes „jiems tiesiog nereikia dar vienos revoliucijos savo šalyje“. „Jie spjovė tautai į veidą, kai brangiai rengė čempionatą. Antras spjūvis buvo 1:7 pralaimėjimas vokiečiams“, – sako sporto komentatorius Nerijus Kesminas.

Olandijos treneris Louisas van Gaalas pareiškė, kad rungtynės dėl trečios vietos apskritai nereikalingos pasaulio čempionatui. „Gali būti, kad tai yra varžovų budrumo migdymas, bet paprastai tokiais atvejais nelabai gudrauji“, – svarsto N. Kesminas.

Be to, Brazilija pusfinalyje su Vokietija susitiko antradienį, tad turėjo vieną papildomą dieną poilsiui, lyginant su Olandija, kuri su Argentina žaidė trečiadienį.

Į aikštę taip pat grįš ir Brazilijos komandos kapitonas Thiago Silva, kuris buvo diskvalifikuotas pusfinalio rungtynėse su Vokietija. Anot kalbintų ekspertų, jei tose rungtynėse būtų žaidęs šis vienas geriausių gynėjų bei puolėjas Neymaras, rezultatas būtų buvęs visiškai kitoks.

Priežastys, kodėl galėtų laimėti Olandija

Pasak vieno iškiliausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Armino Narbekovo, olandai pusfinalyje su Argentina žaidė labai atsargų futbolą, tačiau dabar jau nebėra ko laukti. „Paskutinėse čempionato rungtynėse jie turėtų parodyti savo žaidimą. Vieni juk žaidžia dėl aukso, kiti – dėl bronzos“, – LRT.lt kalbėjo A. Narbekovas. Užsienio žiniasklaida Olandijos ir Argentinos susitikimą net pavadino nuobodžiausiomis pasaulio čempionato rungtynėmis.

Futbolo akademijos „Žalgirietis“ direktorius treneris Žydrūnas Grudzinskas taip pat mano, kad olandams rankos bus atrištos, todėl jie žais atviresnį futbolą. „Brazilai jaučia kur kas didesnę atsakomybę. Tuo metu olandai nesivers per galvą, startinėje sudėtyje, manau, išvysime ir naujų žmonių“, – teigė Ž. Grudzinskas.

LRT sporto žurnalistas Tautvydas Meškonis taip pat mano, kad mažajame finale gali pasirodyti ir antroji rinktinės sudėtis: „Olandijos komandoje yra naujų žaidėjų, kurie ištroškę pergalių. Ši komanda apskritai ganėtinai atnaujinta, yra nauja gynybos grandis. Po pralaimėjimų pusfinaliuose treneriai kartais išleidžia ir antrąją sudėtį, nes supranta, kad tie žaidėjai, kurie kovojo pusfinalyje ir jiems nepasisekė, yra šiek tiek psichologiškai palūžę, ne tokie motyvuoti. Antroji Olandijos rinktinės sudėtis yra visai nebloga ir tai yra šansas jiems, o kad brazilams trūksta žmonių ir vieno ar kito žaidėjo iškritimas daug ką reiškia, parodė ir rungtynės su vokiečiais.“

Vis dėlto brazilams ta milžiniška atsakomybė ir tragiškas pasirodymas kovoje su vokiečiais gali pakišti koją. „Brazilai išgyveno didelę nesėkmę. Tai labai slegia psichologiškai, sunku pasakyti, kaip jiems seksis reabilituotis“, – sakė A. Narbekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių