Quantcast

M. Maksimovo medžioklė – „Trakų“ lyderis geidžiamiausia prekė Rusijoje

Septynis įvarčius per šešerias UEFA Europos lygos atrankos rungtynes į „St.Johnstone“, „Norrkoping“ ir „Shkendija“ vartus įmušęs „Trakų“ lyderis Maksimas Maksimovas po savo solo pasirodymų patraukė daugelio Rusijos klubų dėmesį. Pastarieji neslepia, kad puolėjas yra jų norimų žaidėjų sąraše.

Rusų spauda pagrindiniu favoritu įsigyti M.Maksimovą įvardina Rusijos „Premier“ lygoje rungtyniaujantį „Ufa“ klubą. Tiesa, žaidėjo atstovas Olegas Artiomovas tokią informaciją paneigė. Apie derybas su „Trakais“ patvirtino ir pirmoje Rusijos lygoje žaidžiantis „Tambov“ klubas. Tiesa, dideles viltis į puolėją dėjęs klubas, po dublio į „Shkendija“ vartus, panašu, kad atsitraukė. „Su „Trakais“ dėl M.Maksimovo praktiškai buvome sutarę, tačiau kai jis įmušė dar du įvarčius pasiūlymai jo adresu pradėjo plaukti iš žymiai stipresnių klubų. Natūralu, kad dar labiau išaugo jo kaina ir jis mums, deja, nebeįkandamas“, - pasakojo „Tambov“ vyriausiasis treneris Andrejus Talalajevas.

Pats M.Maksimovas vakar baigė UEFA kampaniją, paskutinėse rungtynėse nepasižymėdamas nei karto. Nepaisant to, jo pavardė vis dar figūruoja rezultatyviausių turnyro futbolininkų sąraše. „Tiek telefonas, tiek socialiniai tinklai kaista. Domėjimasis didžiulis. O tai mane verčia dar labiau stengtis“, - kalbėjo M.Maksimovas.

Voronežo „Fakel“ sistemoje užaugęs M.Maksimovas į Lietuvą atvyko, kai jį pasikvietė Voroneže dirbęs buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija. Prieš šį sezoną futbolininkas praktiškai buvo susitaręs su FK „Minsk“ klubu, tačiau tuomet baltarusiai ir „Atlantas“ nesutarė dėl kompensacijos. Pastaroji pagal FIFA reglamentą mokama iki 23 metų, nepriklausomai nuo to, ar žaidėjas turi galiojantį kontraktą, ar ne.

Artėjant pirmajam A lygos ratui į pabaigą, M.Maksimovas prisijungė prie „Trakų“ ir debiutinėse rungtynėse pelnė įvartį į buvusios savo komandos vartus. Šiuo metu legionierius iš Rusijos A lygoje yra pasižymėjęs 8 kartus. Dar 7 įvarčiai pelnyti UEFA Europos lygos atrankoje bei 3 įvarčiai – LFF taurės turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių