Quantcast

A lygos apžvalga: intriga tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ auga

  • Teksto dydis:

„Kova dėl titulo ir nebuvo pasibaigusi. Kartais mes atitrūkdavome, kartais padėtis išsilygindavo, tačiau kova niekada nesibaigė. O dabar situacija bus dar labiau įtempta“. Tai – Marijampolės „Sūduvos“ trenerio Vladimiro Čeburino išsakyti žodžiai, kai Vilniaus „Žalgiris“ vėl sumažino atsilikimą iki 3 taškų.

Agresyvūs. Kad atgimtų intriga, pasirūpino „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas, kurio auklėtiniai 29 ture sustabdė pergalingą „Sūduvos“ žygį, sužaidę lygiosiomis 1:1. Vienas „Sūduvos“ trenerių Audrius Ramonas dar prieš rungtynes akcentavo, kad Kauno žalgiriečiai pasižymi tvirtu charakteriu bei propaguoja kibų žaidimą. „Tai kietą futbolą mėgstanti kovinga komanda. Futbolininkai, kurie nekovoja, pas trenerį M.Čepą nežaidžia“, – aiškino A.Ramonas. Čempionai dar kartą tuo galėjo įsitikinti aikštėje. Būtent agresyvią bei kietą kovą po rungtynių akcentavo ir V.Čeburinas.

Perstatymai. Sūduviečių stabtelėjimu kaip mat pasinaudojo „Žalgiris“, sostinės regiono derbyje 1:0 palaužęs „Trakus“. Rungtynėms artėjant link pabaigos, trakiškiams sunkiai sekėsi priartėti prie varžovų vartų. Tad jų treneris Albertas Rybakas į kovą vieną po kito metė du aukštus puolėjus Edviną Baniulį bei Vadimą Manzoną ir nurodė siųsti jiems aukštus kamuolius. A.Rybako oponentas Valdas Urbonas reagavo išleisdamas papildomą vidurio gynėją Liną Klimavičių. Tai padėjo apsiginti nuo aukštų varžovų perdavimų. „Tokios rungtynės paprastai nebūna gražios, nes jose svarbiausia rezultatas. Džiugu, kad pademonstravome charakterį ir pasiekėme rezultatą, kurio mums reikėjo kaip oro“, – sakė V.Urbonas.

Sankcijos. Deja, bet V.Urbonas kitas „Žalgirio“ rungtynes trečiadienį su Kauno „Stumbru“ turės stebėti iš tribūnų. Mačo su „Trakais“ pabaigoje neatlaikė trenerio nervai ir jis nustūmė varžovų žaidėją Lajo Traore. Nors savo veiksmuose neįžvelgė nieko blogo, V.Urbonas tuoj pat buvo pašalintas iš techninės zonos, o Drausmės komitetas jam skyrė vienerių rungtynių diskvalifikaciją. Prieš „Stumbrą“ žaisti negalės taip pat diskvalifikuotas Liviu Antalis ir kortelių prisirinkęs Saulius Mikoliūnas, tad žalgiriečių trečiadienį laukia rimtas iššūkis.

Atsigavo. Louisas Ogana šiemet buvo bene dažniausiai kritikuojamas „Žalgirio“ futbolininkas. Puolėjas iš Nigerijos varė sirgalius į neviltį dėl daugybės neišnaudotų progų. Vis tik 22–ejų futbolininkas pastaruoju metu žaidžia vis solidžiau, jo sąskaitoje – 10 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai. L.Ogana nulėmė žalgiriečių pergalę mače su „Trakais“. Pats uždirbo 11 m baudinį, pats jį ir realizavo. Prakalbęs apie pasitikėjimo savimi pliūpsnį, L.Ogana pažadėjo padaryti viską, kad čempionų taurė šiemet sugrįžtų į Vilnių.

Snaiperiai. Kol rezultatyviausias A lygos žaidėjas žalgirietis L.Antalis (20 įvarčių) sulaukė priverstinio poilsio dėl dvejų rungtynių diskvalifikacijos, prie jo ėmė artėti „Stumbro“ lyderis Marcosas Junioras (16 įvarčių). Trečiadienį L.Antalis žaisti ir vėl negalės, o prieš jo komandą stos būtent „Stumbras“ su M.Junioru priešakyje.

Nebeskauda. Sekmadienį „Stumbras“ sužaidė geriausias sezono rungtynes, namie 6:0 nušlavęs krizės purtomą Klaipėdos „Atlantą“. Prieš savaitę kalbėjęs, kad už pasiaukojimą bei ryžtą pabaigti sezoną komandai ir jam reikia kabinti medalius, „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius šį kartą buvo niūresnės nuotaikos. „Subyrėjome per 10 minučių ir nežinau, kodėl. Taip žaisti negalima, bet man jau nebeskaudu“, – pareiškė V.Lekevičius, su nekantrumu laukiantis sezono pabaigos.

Be intrigos. Meistriškumo skirtumas tarp A lygos autsaiderių ir LFF I lygos lyderių vis dar yra didelis. Tuo buvo galima įsitikinti per pirmąsias rungtynes dėl teisės žaisti A lygoje, kai „Palanga“ svečiuose 3:0 pranoko Alytaus „Dainavą“. Patys alytiškiai sutiko, kad rungtynių baigtis dėsninga, išskyrę didesnį varžovų potencialą ir žaidimo greitį. Atsakomosios rungtynės vyks lapkričio 3 dieną, o jose „Palangai“ tereikia nepralaimėti 4 įvarčių skirtumu.

Pasvarstymai. Kas būtų, jeigu būtų? Palangiškių trenerio Valdo Trakio manymu, jeigu sezono viduryje komandą papildę legionieriai čia būtų žaidę nuo čempionato pradžios – dabar jiems nereikėtų kovoti dėl išlikimo. „Jei būtume turėję šiuos žaidėjus vasario mėnesį, vaizdas būtų visiškai kitoks. Dauguma jų prisijungė sezono eigoje ir buvo sunku įsivažiuoti. O kai muša varžovai, tai paveikia ir psichologiją. Jei liksime A lygoje, kitą sezoną stengsimės viską daryti tiksliau“, – kalbėjo V.Trakys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių