Quantcast

Lietuvos salės futbolo rinktinė pralaimėjo Slovakijai

  • Teksto dydis:

FIFA suteikė teisę Lietuvai organizuoti 2020 metų pasaulio salės futbolo (futsalo) čempionatą, o nacionalinė Lietuvos rinktinė pradėjo intensyvų pasirengimą vienam svarbiausių sporto renginių Lietuvos istorijoje.

Lietuvos rinktinė pirmadienio vakarą Poprado mieste sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes su Slovakijos nacionaline komanda. Jevgenijaus Ryvkino auklėtiniams teko pripažinti varžovų pranašumą 1:4.

Pirmą kėlinį lietuviai daugiau gynėsi, negu atakavo varžovų vartus. Slovakai į priekį išsiveržė 13 minutę po Martino Došos įvarčio, o jau po minutės Ispanijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis Tomašas Drahovsky padvigubino pranašumą.

Po pertraukos lietuviai bandė paspausti varžovus ir ieškoti galimybių įmušti, bet jų bandymai ne visiškai pavyko. 27 minutę T.Drahovsky pelnė trečią Slovakijos įvartį.

Rungtynių pabaigoje Lietuvos ekipai pavyko sušvelninti rezultatą, kai tiksliai kamuolį į vartus pasiuntė Jurijus Jeremejevas. Visgi po kelių minučių mūsų komandos viltis palaidojo dar vienas T.Drahovsky įvartis.

„Pirmajame kėlinyje siekėme šlifuoti zoninės gynybos elementus, o antrajame kėlinyje primesti varžovams kombinuotą spaudimą. Tai – žaidimo elementai, kuriuos galima atidirbti tik su stipriu priešininku. Kiekvienose rungtynėse einame į aikštę dėl pergalės, bet šiuo metu mums ne viskas pavyksta, nes Lietuvoje dar nežaidžiam tokiu tempu ir ne visi žaidėjai turi patirties tokio lygio varžybose. Lietuvoje sezonas dar tik prasidėjo, tuo tarpu slovakai treniruojasi jau nuo rugsėjo“, - po rungtynių kalbėjo J.Jeremejevas.

Vienas rinktinės lyderių pridėjo, jog komanda pamažu turėtų jaustis drąsiau: „Mūsų treneris įvykių neforsuoja, vyksta komandos formavimo procesas. Mes pralaimime tik kai kuriuose žaidimo aspektuose – tai dėl koncentracijos stokos, tai dėl fizinių aspektų. Treneris suteikia laiko visiems pakviestiems žaidėjams, nes šešiese ar septyniese „ištempti“ rungtynių negalime. Mūsų trenerio patirtis leidžia tikėtis, kad žaisdami su tokiais varžovais greitai suformuosime ne tik rinktinės sudėtį, bet ir žaidimo stilių“.

Kitas rungtynes Lietuvos komanda žais jau antradienį, 20:30 val. Lietuviai antrą kartą mes iššūkį Slovakijos rinktinei.

Rungtynių statistika:

Slovakija – Lietuva 4:1 (2:0) Poprado arena, Popradas

Įvarčiai: 13 min. M.Doša (1:0), 14 min. T.Drahovsky (2:0), 27 min. T.Drahovsky (3:0), 37 min. J.Jeremejevas (3:1), 40 min. T.Drahovsky (4:1).

Lietuvos sudėtis: Mindaugas Labuckas, Erikas Vainoras, Dalius Keršis, Vladimiras Derendiajevas Albertas Voskunovičius, Artūras Juchno, Donatas Šėgžda, JurijusJeremejevas, Justinas Zagurskas, Arsenijus Buinickis, Mantas Makutunovičius, Aivaras Meškinis.

Aikštėje nepasirodė: Gintaras Repšas ir Juozas Lubas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių