Quantcast

Lietuvos jaunių salės futbolo rinktinė pasirengusi debiutui Europoje

  • Teksto dydis:

Debiutinė Lietuvos jaunių (iki 19 metų) salės futbolo vaikinų rinktinė - prie 2019 m. Europos čempionato preliminarios atrankos turnyro starto linijos.

Antradienį Jonavoje komandos laukia pirmosios rungtynės su Graikija.

Lygiai prieš mėnesį vyko pirmosios istorijoje tokios rinktinės žaidėjų atranka. Sausio 12-13 dienomis Aleksandro Danilenkos treniruojama komanda išbandė jėgas kontrolinėse rungtynėse su Latvija, o penktadienį rinktinė susirinko į paskutinę stovyklą prieš atrankos varžybas.

A grupės varžybose, kurios sausio 22-25 dienomis vyks Jonavoje, lietuviai mes iššūkį Graikijos, Andoros ir Juodkalnijos bendraamžiams.

Grupės nugalėtojas žengs į pagrindinį atrankos etapą, kuriame šeštoje grupėje susitiks su Rusijos, Čekijos ir Baltarusijos rinktinėmis. Pagrindinis atrankos etapas vyks kovo 26-31 d.

„Visi vaikinai yra gerai pasiruošę. Komandos žaidėjai į stovyklą atvyko su atsakingu ir ryžtingu nusiteikimu dirbti. Labai smagu, jog sugebame susikoncentravę dirbti treniruotėse, bet taip pat neformalioje aplinkoje juokaujame, labiau pažįstame vienas kitą ir tai yra reikalinga bendram komandiniam mikroklimatui. Vyrauja teigiamos emocijos“, - teigė A. Danilenka.

Pasak ukrainiečio, pastarosiomis dienomis didžiausias dėmesys skiriamas taktinių sprendimų įgyvendinimui: „Susirinkimuose akcentuojame taktinių sprendimų analizę, o vėliau ją bandome įgyvendinti aikštelėje. Daug informacijos apie antradienio varžovus Graikiją nėra, bet tai, ką turime, bandome perteikti žaidėjams. Žinių apie Andoros ir Juodkalnijos rinktines taip pat nėra daug, bet turnyro metu šias komandas stebėsime ir sukauptą analizę bandysime paversti sėkmingu rezultatu“.

Antradienį lietuviai žais su Graikija, trečiadienį - su Andora, penktadienį - su Juodkalnija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių