Quantcast

Lietuvos futbolininkai žada kovoti garbingai, bet ginklų prieš anglus neturi

Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Lietuvos futbolo rinktinė pergalės skonio nepatyrė jau beveik metus.

Ketvirtadienį atrankoje į pasaulio čempionatą Rusijoje, lietuviai nesugebėjo įveikti F grupės autsaiderės Maltos. Sekmadienį rungtynėmis su anglais mūsų šalies futbolininkai užbaigs atrankos ciklo varžybas ir žada tai padaryti garbingai.

Anglų pranašumas – akivaizdus

Maltoje favoritais buvo laikomi lietuviai, tačiau šios etiketės jiems pateisinti nepavyko. Daugiau nei pusę rungtynių Lietuva atsiliko nuo varžovų ir tik įspūdingas Lietuvos rinktinės saugo Vykinto Slivkos įvartis atnešė mūsų šalies futbolininkams tašką.

Sekmadienio mače su anglais laukia atvirkštinė situacija – nenuginčijamais dvikovos favoritais laikomi anglai. „Betsafe“ lažybų bendrovės vertinimu , lietuvių šansai iškovoti pergalę – vos 10,5 proc. Lygiųjų tikimybė taip pat nėra didelė – 18,6 proc. Tuo tarpu šansai, kad tris taškus iš Lietuvos išsiveš grupės lyderiai – beveik 71 proc.

Visgi, motyvacijos trinktelėti durimis, lietuviams netrūksta.  „Norisi gražia nata pabaigti šį atrankos ciklą. Šiuo atveju žaidžiame ne dėl vietos, o dėl kitų dalykų – sirgalių, žaidimo tobulinimo. Anglų rinktinė yra labai aukšto lygio, bet mes nebijome nė vieno varžovo“, - tvirtino futbolininkas.

Futbolo komentatorius Paulius Jakelis abejoja, kad lietuviai gali kuo nors nustebinti Anglijos komandą, kuri yra visa galva pranašesnė. „Jie žaidžia greitai, intensyviai. Anglų meistriškumas ir patirtis kalba už juos pačius“, - sakė P. Jakelis.

Žais dėl garbės

Primesti savojo žaidimo anglams, lietuviai šansų beveik neturi. Norint bent jau mesti iššūkį varžovams, reikės maksimalaus susikaupimo kiekviename epizode. „Disciplina gynyboje bus svarbiausias akcentas. Neturime resursų žaisti su anglais atviro futbolo. Turime pabandyti anglus įklampinti į lėtą futbolą ir suteikti jiems kuo mažiau erdvių, kuriose jie lengvai turėtų pranašumą dėl savo reaktyvinio greičio“, – tvirtino sporto komentatorius.

Lietuviai atrankos ciklą uždarys savame stadione, prie savų žiūrovų. Tiesa, po lygiųjų Maltoje, rinktinė užsitraukė gerbėjų įtūžį, kurie dėl prasto mačo reiškė nepasitenkinimą. Patys futbolininkai to nesureikšmina. „Toks yra sportininko gyvenimas. Vieną dieną tu esi aukštumoje, kitą – visi aiškina, koks esi nevykėlis“, – sakė V. Slivka.

Nepaisant to, kad futbolininkams po mačo su Malta teko išgirsti ir keiksmų, ir saugotis nuo į juos skriejančių daiktų, sportininkai paskutiniame atrankos mače laukia sirgalių palaikymo. „Palaikymas visuomet svarbus, ypač tada, kai esi duobėje“, – kalbėjo įvarčio prieš Maltą autorius V. Slivka.

Problemos – tiek puolime, tiek gynyboje

Pasak P. Jakelio, pasibaigus atrankos varžyboms, rinktinė turės, apie ką pagalvoti. „Turime didelių problemų tiek puolime, tiek gynyboje. Taisyti reikia viską. Kaip pavyzdį galiu išskirti rinktinės klaidas lygiose vietose. Pavyzdžiui, niekas nespaudžia, o komanda atlieka netikslius perdavimus. Ir tokių klaidų labai daug“, – sakė P. Jakelis.

Lietuviai F grupėje su 6 taškais per 10 mačų rikiuojasi penktoje vietoje. Nei žemiau nukristi, nei aukščiau pakilti komanda šansų jau nebeturi. Per devynis mačus mūsų šalies rinktinė pergale džiaugėsi tik kartą, pasiekė 3 lygiąsias ir 5 kartus pripažino varžovų pranašumą. Pirmame tarpusavio mače su Anglija Lietuva svečiuose pralaimėjo 0:2.


Šiame straipsnyje: futbolasanglijaLietuvapergalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių