Quantcast

LFF taurė: Vilniaus „Žalgiris“ įveikė „Ekrano“ barjerą

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgiris“ kelią 2014-2015 m. LFF taurės turnyre pradėjo pergale 3:0 (0:0) prieš Panevėžio „Ekraną“. Taip jau 3 kartus iš eilės LFF taurę iškovoję vilniečiai pežengė aštuntfinalio barjerą.

Rungtynes su „Ekranu“ mūsų futbolininkai pradėjo gerokai pasikeitusia sudėtimi, jei lygintume su pastaraisiais A lygos mačais. Nuo pirmųjų minučių aikštėje žaidė Andrius Velička, Paulius Janušauskas, Vaidotas Šilėnas, Ramūnas Radavičius ir Algis Jankauskas, o Linas Pilibaitis ši kartą rungtyniavo saugo pozicijoje.

Mačą vilniečiai pradėjo susikaupę ir per pirmą kėlinį neleido svečiams surengti nė vienos bent kiek pavojingesnės atakos. Tiesa, pačiam „Žalgiriui“ pulti taip pat ne itin sekėsi. Didžiausias pavojus „Ekrano“ vartams kildavo po standartinių padėčių, tačiau po labai pavojingų Semiro Kerlos ir Lino Pilibaičio smūgių galva panevėžiečius išgelbėjo vartininkas Marius Suvaizdis.

Po pertraukos „Žalgiris“ pradėjo žaisti greičiau, geriau dalintis kamuoliu ir tai netruko atsipirkti. 55 min. Serge'as Nyuiadzi atliko puikų reidą dešiniuoju kraštu ir po jo perdavimo A. Veličkai beliko pataikyti į tuščius vartus.

Praleidę įvartį panevėžiečiai atliko keletą keitimų, bandė rungtyniauti aktyviai, tačiau rezultatas buvo priešingas. 73 min. po dar vienos sumaišties „Ekrano“ baudos aikštelėje kamuolį į vartus iš keleto metrų įkalė L. Pilibaitis, o 79 min. po puikaus perdavimo svečių vartininką „sušaudė“ Mantas Kuklys.

Per likusį laiką du kartus pavojingai į svečių vartus smūgiavo po traumos į aikštę sugrįžęs Kristis Andreou, bet abukart kamuoliui kelią pastojo M. Suvaizdis. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Ekranas“ galėjo pelnyti garbės įvartį, bet pirmą kartą padirbėti gavęs Armantas Vitkauskas apgynė savo vartus.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais sekmadienį LFF stadione su komandą vytis A lygoje bandančiais „Trakais“ (rungtynių pradžia - 12 val.).

„Žalgiris“ 3-0 „Ekranas“
1:0 Andrius Velička (55)
2:0 Linas Pilibaitis (73)
3:0 Mantas Kuklys (79)

Įspėjimai: Uchenna Umeh (61), Dovydas Norvilas (72), Paulius Daukša (90).

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Ramūnas Radavičius (76' Andro Švrljuga), Semiras Kerla, Algis Jankauskas, Egidijus Vaitkūnas, Serge'as Nyuiadzi, Paulius Janušauskas, Linas Pilibaitis (83' Darius Kazubovičius), Mantas Kuklys (83' Artūras Žulpa), Vaidotas Šilėnas (61' Jakubas Wilkas), Andrius Velička (72' Kristis Andreou).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių