Quantcast

LFF diskvalifikavo net 16 žaidėjų

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas už garbingo žaidimo principų pažeidimus diskvalifikavo devynis „Kruojos" ir septynis „Šiaulių" žaidėjus bei klubams paskyrė pinigines baudas.

Sankcijos „Kruojai" ir žaidėjams

LFF Drausmės komitetas (LFF DK) nagrinėjo LFF  Tyrimų komiteto išvadas dėl gegužės 27 d. įvykusių rungtynių tarp „Šiaulių" ir „Kruojos" bei rugpjūčio 16 d. įvykusių rungtynių tarp „Kruojos" ir „Šiaulių". LFF Tyrimų komiteto išvadose konstatuojama, jog tam tikrų žaidėjų elgesys rungtynių metu sudaro prielaidas manyti, kad jie galėjo padaryti Kodekso 44 straipsnio 1 dalyje numatytą pažeidimą.

LFF DK sprendimu, už elgesį gegužės 27 d. vykusiose rungtynėse „Kruojos" žaidėjams skirtos tokios sankcijos: Diogo Gouveia  diskvalifikuotas 8 rungtynėms, o Dariui Jankauskui, Donatui Strockiui ir Crisan Horia Alexandru - 4 rungtynėms.

Už elgesį rugpjūčio 16 d. vykusiose rungtynėse Valdui Pocevičiui, kuris jau buvo baustas už panašų nusižengimą 2015 m. sezono metu, skirta 8 rungtynių  diskvalifikacija, o Sigitui Olberkiui, Tarasui Michailiuk ir Arnui Mikaičiui - 6 rungtynių diskvalifikacijos. Alfredui Skroblui už abejas rungtynes skirta subendrinta 12 rungtynių diskvalifikacijos sankcija.

Sankcijos už šias abejas rungtynės įvertintos pagal skirtingas LFF Drausmės kodekso versijas (44 str. 3 arba 5 dalis), nes nauja versija patvirtinta liepos 30 d. - po pirmųjų rungtynių. Diskvalifikacijos galios nepriklausomai nuo atstovaujamos komandos.

Atsižvelgiant į tai, kad 2015 m. sezone sankcijos pagal Kodekso 44 str. sankcijos yra skirtos ypač dideliam „Kruojos" žaidėjų skaičiui (12 žaidėjų ir 2 oficialūs asmenys), LFF DK sprendimu „Kruojos" klubui yra skiriama bendra 12 tūkst. eurų bauda, t.y. maksimali piniginė bauda pagal atitinkamas Drausmės kodekso nuostatas.

Sankcijos „Šiauliams" ir žaidėjams

LFF Drausmės komitetas taip pat nagrinėjo LFF  Tyrimų komiteto išvadas dėl gegužės 31 d. įvykusių rungtynių tarp Marijampolės „Sūduvos" ir „Šiaulių" bei birželio 30 d. įvykusių rungtynių tarp „Šiaulių" ir Kauno „Stumbro". Tyrimų komiteto išvadose konstatuojama, jog tam tikrų žaidėjų elgesys rungtynių metu sudaro prielaidas manyti, kad jie galėjo padaryti Kodekso 44 straipsnio 1 dalyje numatytą pažeidimą.

LFF DK sprendimu, už elgesį gegužės 31 d. vykusiose rungtynėse „Šiaulių" žaidėjui Ramūnui Radavičiui skirta 4 rungtynių diskvalifikacija. Už elgesį birželio 30 d. vykusiose rungtynėse „Šiaulių" žaidėjams Donatui Petrauskui, Edvinui Jasaičiui, Ernestui Pilypui, Sergejs Kožans, Vytui Gašpuičiui ir Modestui Vorobjovui taip pat skirtos 4 rungtynių diskvalifikacijos.

Atsižvelgiant į tai, kad 2015 m. sezone sankcijos pagal Kodekso 44 str. sankcijos yra skirtos ypač dideliam „Šiaulių" žaidėjų skaičiui (7 žaidėjai), LFF DK sprendimu „Šiaulių" klubui yra skiriama bendra 9 tūkst. eurų bauda.

Šie LFF DK sprendimai ne vėliau kaip per 7 (septynias) dienas nuo jo įteikimo dienos gali būti skundžiami LFF Apeliaciniam komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių