Quantcast

Latvijoje vyks salės futbolo Baltijos taurės turnyras

  • Teksto dydis:

Lietuvos salės futbolo (Futsal) rinktinė artėjantį savaitgalį dalyvaus „Baltijos Futsal taurės“ turnyre Latvijoje.

Šeštą kartą vyksiančiose varžybose dalyvaus trijų šalių – Latvijos, Estijos ir Lietuvos – Futsal rinktinės. Į Lietuvos komandos sudėtį pakviesta 14 žaidėjų. Dėl traumų rinktinei negalės padėti Justas Zagurskas ir Deividas Stradalovas. Tarp naujokų – 17-metis Radviliškio „Lokomotyvo“ vartininkas Erlandas Duršlikas, Panevėžio „Baltijos“ narys Tomas Salamanavičius, patyręs Mažeikių „VIP“ žaidėjas Rytis Leliūga ir Vilniaus „Bekento“ atstovas Arturas Juchno.

„Pirmą kartą juos išbandysime rinktinėje, visi trys aikštės žaidėjai yra techniški, taip pat pakvietėme perspektyvų vartininką, – komentavo rinktinės treneris Kęstutis Rudžionis. – Be to, renkantis žaidėjus kartais reikia atsižvelgti ir į kairiakojų žaidėjų pasirinkimą. Šį kartą tokių turėsime tris. Apskritai turėsime tris visaverčius ketvertus ir stengsimės išnaudoti visus žaidėjus. Mums tai pagrindinis pasiruošimas prieš sausį vyksiančias Europos čempionato atrankos rungtynes.“ Prieš išvyką į Latviją komanda sužais kontrolines rungtynes su vienu iš šalies čempionato lyderių Kauno „Vyčio“ klubu. Treniruočių pobūdžio susitikimas vyks Radviliškio sporto centre ketvirtadienį 19 valandą. „Manau, kad būtent rungtynėse geriausiai pasimato žaidėjų galimybės, visi pliusai ir minusai. Juo labiau, kad reikia žaidėjus įvesti į mūsų taktiką, kuri skiriasi nuo klubų“, – vertino rinktinės treneris.

Pasak jo, Baltijos taurės varžybų favoritais išlieka latviai, nepaisant to, kad pernai šiame turnyre kaimynus pavyko įveikti. „Jų čempionato profesionalumas aukštesnis, taip pat lengvesnė rinktinės komplektacija, nes komandą sudaro beveik vien dviejų klubų „Nikars“ ir „Raba“ ketvertai. Tačiau viskas sprendžiasi ne ant popieriaus, o rungtynių metu. Tad, kaip ir visada, sieksime „įkasti“ varžovams juos nugalėdami“, – kalbėjo K.Rudžionis.

Baltijos taurės dvikovos vyks Jelgavos „Žiemgalos“ olimpiniame sporto centre esančioje arenoje. Pirmose rungtynėse mūsiškiai susitiks su estais, o antroje – su latviais.

Turnyro tvarkaraštis: Gruodžio 9 d. (penktadienis) 19:00 Estija – Latvija Gruodžio 10 d. (šeštadienis) 14:00 Lietuva – Estija (tiesioginė transliacija Futsal.lt) Gruodžio 11 d. (sekmadienis) 14:00 Latvija – Lietuva (tiesioginė transliacija Futsal.lt)

Lietuvos Futsal rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Mindaugas Labuckas (Londono „Baku United“, Anglija); Erlandas Duršlikas (Radviliškio „Lokomotyvas“);

Aikštės žaidėjai: Pavelas Smolkovas (Vilniaus „Bekentas“); Arsenijus Buinickis (Vilniaus „Bekentas“); Jurijus Jeremejevas (Radviliškio „Lokomotyvas“); Evaldas Kugys (Kauno „Vytis“); Rolandas Leščius (Kauno „Vytis“); Arūnas Šteinas (Panevėžio „Baltija“); Tomas Salamanavičius (Panevėžio „Baltija“); Rytis Leliūga (Mažeikių „VIP“); Ramūnas Radavičius („Vievio Žiedas“); Tomas Bučma (Kauno „Celsis“); Lukas Sendžikas (Kauno „Celsis“); Artūras Juchno (Vilniaus „Bekentas“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių