Quantcast

„Kruoja“ užsitikrino sidabrą bei pasiuntė „Trakus“ į nepavydėtiną padėtį

  • Teksto dydis:

Pakruojo "Kruojos" klubas rungtynių pabaigoje išlygino rezultatą ir užsitikrino sidabro medalius. Dramatiškoje „SMScredit.lt A lygos“ XXXV-ojo turo dvikovoje „Kruoja“ išplėšė lygiąsias prieš „Trakų“ futbolininkus – 2:2 (1:1). Apmaudų įvartį praleidę senosios sostinės riteriai dabar yra priklausomi nuo Klaipėdos „Atlanto“ rezultatų. Klaipėdiečiai trakiškius aplenkti gali jau šio turo rungtynėse su Panevėžio „Ekranu“.

Puikiai rungtynes pradėję „Kruojos“ futbolininkai išsiveržė į priekį jau 3-iąją minutę. Po išmetimo iš užribio Ričardas Beniušis numetė kamuolį Aivarui Bagočiui, varžovo globos išvengęs saugas tiksliai iš arti smūgiavo galva bei pelnė dešimtąjį įvartį šiame sezone. Tai buvo klasikinė Pakruojo komandos ataka.

Įvarčio įkvėpti ir azarto pagauti šeimininkai trumpos atkarpos metu dar kelis sykius pavojingai atakavo. Robertas Vėževičius baudos aikštelėje suklaidino Darių Miceiką ir atliko smūgį į tolimąjį vartų kampą, saugo smūgiuotas kamuolys prazvimbė visai šalia virpsto. Pavojingai atakavo ir Tautvydas Eliošius, nuo Lietuvos rinktinės debiutanto išpuolio „Trakų“ komandą išgelbėjo patikimas Pauliaus Grybausko žaidimas.

Svečiai savo ruožtu taip pat turėjo svarių argumentų. Suklydus Maksymui Adamenko, Tadas Labukas pabėgo nuo varžovų ir atliko puikų perdavimą Lukui Kochanauskui, tačiau puolėjo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į Martyną Matuzą. Netrukus buvęs „Ekrano“ žaidėjas vėl pavojingai atakavo – tolimo smūgio metu kamuolys atsimušė nuo virpsto.

Nors rungtynių tempas krito ir „Kruoja“ buvo atidavusi kamuolio persvarą varžovams, tačiau pavojingą progą šeimininkams pavyko sukurti. 35-ąją minutę po gero perdavimo iš dešiniojo krašto A.Bagočius paliko užnugaryje Deividą Česnauskį ir labai pavojingai smūgiavo galva, bet puikią reakciją pademonstravęs P.Grybauskas išgelbėjo savo komandą nuo antrojo įvarčio.

42-ąją minutę „Trakams“ pavyko išlyginti rezultatą. Vytautas Lukša atliko perdavimą Jurijui Kendyšui, o baltarusis tolimu smūgiu nuginklavo „Kruojos“ vartininką. Kamuolys paskutinę akimirką atšoko prieš M.Matuzą, kuris tokios skriejimo trajektorijos vargu ar tikėjosi.

Svečiai savo darbą pratęsė ir po pertraukos netrukus išsiveržė į priekį. 48-ąją minutę Darius Miceika atliko gerą perdavimą L.Kochanauskui, puolėjas išvengęs nuošalės suklaidino vartininką ir pelnė keturioliktąjį įvartį šiame sezone.

„Trakai“ ir toliau spaudė varžovus, o šeimininkai ilgą laiką atrodė pasimetę ir nieko negalėjo sukurti prie trakiškių vartų. Antroje kėlinio pusėje „Kruoja“ perėmė iniciatyvą, tačiau buvo priversta gintis nuo pavojingų senosios sostinės riterių kontratakų.

68-ąją minutę greitos atakos smaigalyje atsidūrė Povilas Malinauskas, tačiau po keitimo aikštėje pasirodžiusio futbolininko smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

„Trakai“ nuo šeimininkų atakų gynėsi tiesiog puikiai, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje standartinės padėties metu gavo turbūt skaudžiausią dūrį šiame sezone. 92-ąją minutę po Dariaus Jankausko aukšto perdavimo Radanfahas Abu Bakras galva numetė kamuolį link Valdo Pocevičiaus, o su varžovu kovodamas trakiškis Andrius Lipskis pasiuntė jį į savo vartus.

Neturėję kur trauktis svečiai metė visas pajėgas ir kartą vos nepasinaudojo M.Matuzo klaida – sumaišties metu po „Trakų“ žaidėjo smūgio kamuolys skriejo šalia vartų. Paskutinis žodis priklausė šeimininkams, bet atsidūręs prieš vartininką A.Bagočius nesugebėjo jo pergudrauti.

Pakruojo „Kruoja“ – Trakų „Trakai“ 2:2 (1:1) 

„Kruoja”: M.Matuzas, R.Abu Bakras, M.Adamenko, V.Pocevičius, A.Skroblas, T.Eliošius (83 min. A.Arlauskas), D.Jankauskas, N.Mačiulis (66 min. T.Birškys), R.Vėževičius (61 min. T.Bobbas), R.Beniušis, A.Bagočius.

“Trakai”: P.Grybauskas, D.Česnauskis, L.Klimavičius, J.Januševskis, J.Kendyšas, V.Lukša, J.Mamajevas (46 min. A.Lipskis), D.Miceika, L.Kochanauskas (90 min. D.Zachaževskis), T.Labukas, R.Solominas (64 min. P.Malinauskas).

Įvarčiai: A.Bagočius (3), A.Lipskis (į savo vartus - 90+2) ; J.Kendyšas (42), L.Kochanauskas (48).

Geltonos kortelės: T.Birškys (82), A.Skroblas (86), M.Matuzas (90+3) ; V.Lukša (36), D.Miceika (63), P.Grybauskas (90+1).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris"      34  23 9  2   83:16  78
2. Pakruojo „Kruoja"        35  19 9  7   67:33  66
3. Trakų „Trakai"           35  17 9  9   64:38  60
4. Klaipėdos „Atlantas"     34  17 8  9   72:36  59
5. Marijampolės „Sūduva"    35  16 11 8   66:37  59
6. Panevėžio „Ekranas"      34  12 8  14  51:55  44
7. „Klaipėdos granitas"     34  9  10 15  45:57  37
8. Šiaulių „Šiauliai“       34  11 3  20  47:62  36
9. Gargždų „Banga"          34  8  6  20  28:59  30
10. Alytaus „Dainava"       35  2  3  30  12:142  8

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Tokičius („Šiauliai“) – 17,  L.Pilibaitis („Žalgiris“) ir R.Beniušis („Kruoja“) – po 15, L.Kochanauskas („Trakai“) – 14 įvarčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių