Quantcast

„Klaipėdos granitas“ ir Kauno „Spyris“ sužaidė lygiosiomis

  • Teksto dydis:

Pirmojo kėlinio pabaigoje išsiveržęs į priekį Kauno „Spyris“ nesugebėjo antrą kartą sezone įveikti „Klaipėdos granito“. Traumų ir diskvalifikacijų išretintas „Klaipėdos granitas“po pertraukos pagerino žaidimą ir sugebėjo išlyginti rezultatą „SMScredit.lt A lygos“ II rato rungtynėse uostamiestyje – 1:1 (0:1).

Pergalės atveju galėję pakilti į penktąją turnyro lentelės vietą, kauniečiai čempionate lygiosiomis sužaidė pirmąjį kartą.

Daugiau nei pusę pirmojo kėlinio minučių stadione susirinkę žiūrovai neišvydo jokių pavojingų momentų. Svečiai iš Kauno kontroliavo žaidimo eigą, daugiau valdė kamuolį, bet nieko aštraus prie į gynybą atsitraukusių klaipėdiečių vartų nesukūrė.

Rokui Urbeliui teko gelbėti komandą 32-ą minutę, kai baudos aikštelę palikęs vartininkas Tadas Simaitis nesėkmingai koja išmušė kamuolį, kuris atiteko Jevgenijui Morozui. Saugas pabandė tolimu smūgiu įmušti į tuščius vartus, bet to padaryti neleido juose atsidūręs „Klaipėdos granito“ gynėjas.

Aikštės šeimininkai atsakė pavojingu išpuoliu, kai Justas Vilavičius apmaudžiai nepataikė į tolimą vartų kampą smūgiu pažeme po tikslaus Karolio Laukžemio perdavimo. Tai buvo vienintelė uostamiesčio komandos proga pirmajame kėlinyje.

Šie momentai tarsi pažadino „Spyrį“, kuris ėmė kurti gaisrus prie varžovų vartų. Iš pradžių labai pavojingą Andriaus Veličkos baudos smūgį ranka už vartų nukreipė T.Simaitis. Pakėlus kampinį,  prie „Klaipėdos granito“ vartų kilo sumaištis, kurio metu smūgiuoti galėjo tas pats A.Velička bei Giussepe Palma.

Netrukus labiausiai patyręs kauniečių puolėjas po puikaus Dmitrijaus Rekišo perdavimo iš aikštės gilumos iššoko vienas prieš vartus, bet neišnaudojo idealios progos, labai stipriu smūgiu pataikęs į skersinį. Vėliau dusyk aštriai sužaidė J.Morozas, kartą smūgiavęs į vartus, kartą – pavojingai perdavęs kamuolį link vartų.

Nemažą persvarą paversti įvarčiu „Spyriui“ pavyko pačioje kėlinio pabaigoje. Dmitrijus Rekišas išvengė kamuolį pabandžiusio perimti Tito Vitukyno ir puikiu tolimu smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė kauniečius į priekį.

Po pertraukos sužaidus 15 minučių, pirmą kartą į žaidimą teko įsijungti Modestui Stoniui ir atremti stiprų Zigmanto Jesipovo smūgį. Pastebimai pagyvėjęs „Klaipėdos granitas“ ėmė žaisti kur kas aktyviau, progą įmušti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Liutauras Rimkus. Sulaukęs iš užribio grąžinto kamuolio, jis prasiveržė link vartų, bet iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Už pastangas antrajame kėlinyje „Klaipėdos granitas“ buvo apdovanotas 77-ą minutę. Tolimo Dmitrijaus Šiškino perdavimo dviejų varžovų apsuptyje sulaukęs Karolis Laukžemis sugebėjo išsivaduoti iš jų priežiūros ir smūgiu pro M.Stonį pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, išlygindamas rezultatą.

Taškas tenkino abi komandas, todėl per likusį laiką jos labiau rūpinosi savo vartų saugumu ir pavojingų momentų nebesukūrė. Kartą į vartus, įmetus kamuolį į baudos aikštelę iš užribio, smūgiavo K.Laukžemis.
Svečiai atsakė D.Rekišo smūgiu po individualaus reido.

„Klaipėdos granitas“ – Kauno „Spyris“ 1:1 (0:1) 

„Klaipėdos granitas“: T.Simaitis, R.Borusas, A.Lukošius (49 min. L.Rimkus), J.Potapovas, D.Šiškinas, Z.Jesipovas (73 min. L.Sonas), M.Strauka, K.Laukžemis, R.Urbelis, T.Vitukynas, J.Vilavičius.  

„Spyris“: M.Stonys, P.Daukša, I.Dedura, D.Šinkūnas, T.Bučma, K.Gusočenko, J.Morozas, G.Palma, D.Rekišas (89 min. M.Gavrilovas), R.Sikorskis (58 min. L.Sendžikas), A.Velička (83 min. A.Kšanavičius).

Įvarčiai: K.Laukžemis (77); D.Rekišas (44).

Geltonos kortelės: D.Šiškinas (75); D.Šinkūnas (65).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“           10  8  1  1   25:11 25
2. Vilniaus „Žalgiris"      9  8  0  1   17:4  24
3. Marijampolės „Sūduva"    9  5  2  2   18:8  17
4. Klaipėdos „Atlantas"     9  5  1  3   18:9  16
5. Kauno „Stumbras"         9  3  2  4   12:12 11
6. Pakruojo „Kruoja"        9  3  2  4   11:13 11
7. Kauno „Spyris"           9  3  1  5   9:18  10
8. „Klaipėdos granitas"     10  2  3  5   12:19  9
9. Utenos „Utenis"          10  2  1  7   8:18   7
10. Šiaulių „Šiauliai"      10  0  3  7   9:27   3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) – 11, T.Radzinevičius („Sūduva“) – 9, D.Aršakianas („Trakai“), L.Kochanauskas („Trakai“) ir Elivelto („Žalgiris“) – 5 įvarčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
abi komandeles yra pirmos lygos lygio. Liusna tiesa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių