Quantcast

Kauno stadione lijo įvarčiais

Iš dangaus prapliupusi liūtis tapo LFF taurės aštuntfinalio rungtynių tarp Kauno rajono „Garliavos“ ir „Trakų“ klubo pranašu. Iš tiesu, KTU stadione Kaune sekmadienį lijo įvarčiais, tiesa, į vienus vartus.

Šalies vicečempionai „Trakų“ futbolininkai 8:0 sutriuškino „Garliavos“ ekipą ir žengė į turnyro ketvirtfinalį. Trakiškiai prisidėjo prie ten jų jau laukiančių: Vilniaus „Žalgirio“, Marijampolės „Sūduvos“, „Jonavos“, „Panevėžio“ ir Vilniaus „Panerio“ klubų.

Garliavos komandai aštuntfinalyje teko sunki užduotis. Jauna ekipa, rungtyniaujanti mėgėjų lygoje, džiaugėsi jau vien patekusi į trečiąjį taurės turnyro etapą. Tad kautis su kur kas labiau patyrusiais varžovais ėjo neturėdama vilčių nugalėti, veikiau susikauti ir pajausti aukščiausio lygio varžovo lygį. Trakiškių treneriai nutarė mėgėjams nenuolaidžiauti ir į aikštę išleido ne rezervinę, o pagrindinę sudėtį. Matyt todėl, kad norėjo suteikti varžybų praktikos savo svarbiausiems futbolininkams prieš Europos lygos atrankos varžybas.

Svečių gretose žaidė ne vienas legionierius, tarp jų ir jaunokas - Lajo Traore. „Trakai“ jau pirmąją rungtynių minutę susikūrė pavojingą progą, kurios smaigalyje atsidūrė Vaidotas Šilėnas. Jo bandymą atrėmė pagirtinai kovojęs garliaviškių vartininkas. Vis dėlto svečiai netruko suregzti pirmąją pavojingą ataką, kurią 8 min. taikliu spyriu užbaigė legionierius iš Rusijos Maksimas Maksimovas. Šis puolėjas netruko pasižymėti ir antrą sykį.

Vėliau atėjo V.Šilėno eilė, kuris įsirašė du tikslius smūgius, o kėlinį pabaigė Oscaro įvartis, pasiektas kirčiu galva. Išsisklaidžius intrigai dėl nugalėtojo, trakiškiai tarsi sustojo ir daugiau nei pusvalandį neįstengė pasižymėti. Tuo tarpu „Garliava“ maždaug 70-ąją min. įstengė uždirbti pirmąjį kampinį. Sukrutę svečiai pelnė dar tris įvarčius. Kamuolį iš arti į vartus nukreipė vidurio gynėjas Justinas Januševskis. Netrukus savo žodį tarė patyręs veteranas Deividas Česnauskis, o prieš pat finalo švilpuką nuostabų antpuolį užbaigė ir L.Traore, prieš tai iššvaistęs ne vieną progą. „Garliavos“ pastangas vainikavo pirmieji smūgiai į vartus, kurių vienas galėjo baigtis įvarčiu, jei ne gynėjo laiku ir vietoje pastatyta koja.

Tad „Trakų“ futbolininkai triumfavo 8:0, o garliaviškiai garbingai baigė pasirodymą LFF taurės turnyre.


Šiame straipsnyje: TrakaiFK Garliavafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių