Quantcast

Kauno futbolininkus pribloškė netikėtai atšaukta kelionė

„Kauno Žalgirio“ klubo futbolininkai antradienį jau krovėsi lagaminus kelionei į Klaipėdą, kai sužinojo, jog A lygos 17-ojo turo rungtynės su vietos „Atlantu“ neįvyks. Lietuvos futbolo federacija (LFF) kauniečius informavo, kad mačas nukeliamas neribotam laikui.

Dvikovą, turėjusią vykti birželio 19 dieną 20.00 val. Klaipėdos miesto centriniame stadione, LFF nukėlė gavusi informaciją iš UEFA ir lažybų stebėsenos sistemos „Sportradar“, kad šių rungtynių eigai nesąžiningo pasipelnymo tikslais galėjo būti daroma įtaka.

Apie tai informavus A lygos vadovus, jie rekomendavo „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynes nukelti. Atsižvelgus į šią A lygos rekomendaciją, LFF Varžybų ir licencijavimo departamentas priėmė sprendimą rungtynes nukelti neribotam laikui. Rungtynių laikas bus paskirtas vėliau, atskiru LFF Varžybų ir licencijavimo departamento sprendimu.

Tačiau toks sprendimas pribloškė „Kauno Žalgirio“ atstovus.

„Mes, švelniai tariant, nustebinti. Ne tik pačiu LFF sprendimu, bet ir tuo kada ir kaip tai padaryta“, - sakė „Kauno Žalgirio“ klubo direktorius Eimantas Pūras.

Pasak kauniečio, futbolininkai ir treneriai apie LFF sprendimą sužinojo tik antradienį po pietų, kai jau rinkosi kelionei į Klaipėdą. Klubas telefonu buvo informuotas, kad lažybų statymai pasaulio rinkose leidžia manyti, kad „Kauno Žalgiris“ turėtų iškovoti lengvą pergalę. Kiek vėliau klubą pasiekė ir oficialus raštas, kad rungtynės nukeliamos.

„Įsivaizduokite mūsų situaciją. Komanda visą savaitę intensyviai rengiasi mačui, kuris, žinant mūsų ir klaipėdiečių turnyrinę padėtį, yra kertinis. Gerai sužaidę turime šansų pakilti aukštyn. („Kauno Žalgiris“ pasiekęs neprastą sportinę formą, apie ką byloja ir lygiosios birželio 14 d. su „Trakais“). Žaidėjai nuosekliai treniruojasi, kad per kelių dienų ciklą būtent šiandien pasiektų optimalią sportinę formą, o čia kaip perkūnas iš giedro dangaus – prieš pat išvyką informuojama, kad žaisti neteks. Jau nekalbu, kad niekas neklausė mūsų nuomonės ir nesidomėjo, kiek papildomų išlaidų reiks patirti antrą kartą ruošiantis kelionei į Klaipėdą“, - dėstė E.Pūras.

Kauniečius papiktino ir dvigubi standartai. Viena vertus, ne paslaptis, kad „Atlanto“ klubas pateko į finansinę duobę ir, matyt, nebesurenka žaidėjų svarbiam mūšiui, o tie, kurie dalyvaus, įtariami galimu nesąžiningu elgesiu. Tačiau tai daroma atsižvelgiant tik į tai, kad už žalgiriečių pergalę pasaulyje statomos nemenkos sumos. Bet, žinant „Atlanto“ problemas, kauniečių tapimas akivaizdžiais mačo favoritais nieko neturėtų stebinti. Kita vertus, „Kauno Žalgirio“ atstovai priminė analogišką situaciją, kai prieš vieną šio sezono A lygos mačų (kovo 30 d. rungtynės Vilniaus „Žalgiris“ – Jonavos „Jonava“) taip pat gavus „Sportradar“ signalą, rungtynės prasidėjo vėliau nei numatyta, ekipos perspėtos dėl galimo rezultato klastojimo, tačiau rungtynes leista sužaisti.

Galiausiai „Kauno Žalgirio“ ekipa, atsižvelgdami į susidariusią situaciją, sutiko pakeisti visą savaitinį treniruočių ciklą ir ilgai nelaukiant rungtynes sužaisti kitą dieną, tačiau išgirdo atsakymą, kad mačas neįvyks ir trečiadienį (dar vėliau pranešta, kad rungtynių data bus paskelbta iki rugsėjo 1 d.).

„LFF ir A lygos pozicija labai keista. Vieniems, apdalinus perspėjimais, nukėlus rungtynių pradžią, leidžiama žaisti, kitiems irgi galbūt bus leidžiama, tik neaišku kada. O juk per tą laiką, kol lauksime naujos mačo datos gali pasikeisti daug faktorių – ir varžovų situacija bei sudėtis ir mūsų komandos pajėgumas. Turėtų labiau būti gerbiami ir klubai, ir į rungtynes uostamiestyje šiandien susiruošę atvykti žiūrovai. Jei jau kilo įtarimai mūsų lengva pergale, tai reiktų stebėti rungtynes, analizuoti atskirų žaidėjų elgesį ir galvoti apie sankcijas jiems. Nors net neabejojame, kad rungtynės šiandien būtų buvusios labai intensyvios, nes sunkumų patiriančios komandos dažnai mobilizuojasi kovai ir ypatingai šansą gavę jauni žaidėjai nori visiems įrodyti savo vertę“, - kalbėjo E.Pūras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių