Quantcast

Kaune įvyko Lietuvos moterų futbolo trenerių seminaras

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) rengiamų seminarų ciklas treneriams šiais metais baigėsi Kaune. Rugpjūčio pabaigoje vykusio seminaro metu savo patirtimi su moterų futbolo treneriais iš visos Lietuvos dalijosi instruktorė iš Vokietijos Kathrin Peter.

Užsiėmimų metu treneriai klausėsi teorijos paskaitų, atlikinėjo įvairias praktines užduotis ir keitėsi informacija vieni su kitais.

"Vyrų ir moterų treniravimo specifika skiriasi, todėl seminaro metu stengiamės akcentuoti tuos skirtumus ir atkreipti trenerių dėmesį į moterų treniravimo subtilumus. Daugybė šių kursų dalyvių pakankamai gerai išmano atletų fizinį pasirengimą , tad mes daugiau koncentravomės į futbolo techniką bei taktiką", -"Futbolo.TV" cituoja kursų instruktorę K.Peter.

FIFA kursų vedėja papasakojo, kaip Vokietijoje po 2002 metų pasikeitė talentų rengimo sistema, kurios rezultatais dabar džiaugiasi visa šalis.

"Mūsų šalyje po 2002 metų pakeitėme talentų rengimo sistemą ir dabar daugiausiai dėmesio skiriame būtent futbolo technikai bei individualiam žaidėjui meistriškumui tobulinti. Tai mums padėjo išsiugdyti daugybę pajėgių žaidėjų tiek, moterų, tiek vyrų tarp", - vokiečių futbolo sistemos privalumus dėstė K.Peter.

Pasak pranešimo, nuo trečiadienio iki sekmadienio kursuose Nacionalinės futbolo akademijoje (NFA) dalyvavo Lietuvos moterų bei merginų rinktinių treneriai ir asistentai bei klubuose dirbantys specialistai.

"Šis seminaras buvo nepaprastai naudingas, nes instruktorė labai nuosekliai dėstė visą medžiagą, pradedama nuo individualių veiksmų ir pereidama prie grupinių. Tikrai galiu pasakyti, jog jeigu praeityje būtume turėję panašius seminarus, tai būtume atlikę kur kas didesnį darbą nei esame atlikę iki šiol", - kursais džiaugėsi Vilniaus MFA "Žalgirį" ir Lietuvos 19-mečių merginų rinktinę treniruojantis Vytautas Jančiauskas.

Seminaro nauda ir jo privalumais džiaugėsi ir moterų futbolo entuziastė futbolo teisėja bei Kauno "FM-Žaros" komandos trenerė Ingrida Siliūnienė.

"Turbūt tai pirmas toks seminaras, kuriame instruktorė pateikė tiek daug praktinių ir teorinių užduočių bei nevengė analizuoti ir parodė išties daug video medžiagos. Praktiniuose užsiėmimuose pademonstruoti pratimai buvo pakankamai paprasti, bet buvo galima prisiminti pagrindus ir pasisemti keletos naujų dalykų", - pasakojo I.Siliūnienė.

FIFA organizuojami moterų futbolo trenerių kursai Lietuvoje dar tik įsibėgėja, todėl LFF ateityje stengsis organizuoti tokius kursus kuo dažniau.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių