Quantcast

Kaip „Euro 2016“ atrodys be olandų?

Sensacija: 2016 m. Europos futbolo čempionato finalo turnyras vyks be ilgamečių dalyvių olandų, kurie nepateko net į atrankos atkrintamąsias varžybas.

Treneris dirbs toliau

Atrankos etapą A grupėje Nyderlandų rinktinė baigė apmaudžia nesėkme – savo aikštėje 2:3 pralaimėjo čekams ir užėmė tik ketvirtą vietą.

Finalo turnyre olandai nedalyvaus pirmą kartą nuo 1984-ųjų.

"Komandoje nebuvo 15–16 pajėgių žaidėjų. Mes ne vokiečiai ar ispanai, kuriems tai nebūtų problema", – teisinosi vyriausiasis treneris Danny Blindas.

Vis dėlto ir turėdama nuostolių olandų vienuolikė buvo grėsminga – jai per atrankos ciklą atstovavo patyrę Maartenas Stekelenburgas, Ronas Vlaaras, Nigelas de Jongas, Wesley Sneijderas, Klaasas Janas Huntelaaras, Arjenas Robbenas, Robinas van Persie's.

Deja, Nyderlandų ekipa pralaimėjo abejas rungtynes ne vien čekams (1:2, 2:3), bet ir islandams (0:2, 0:1), kartą – turkams (0:3).

"Viešpatie, olandai tapo panašūs į Andorą!" – įgėlė 2014-ųjų pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojams buvęs Anglijos komandos puolėjas Gary Linekeris.

Vis dėlto D.Blindas išsilaikė savo kėdėje – Nyderlandų karališkosios futbolo sąjungos direktorius Bertas van Oostveenas patvirtino, kad treneris toliau dirbs su rinktine.

Pabaigtuvės – lapkritį

Paskutinis turas idealiai susiklostė Turkijos rinktinei, kuri, kaip geriausia trečią vietą užėmusi ekipa, iškovojo tiesioginį kelialapį į finalo turnyrą.

Turkai privalėjo įveikti islandus ir tikėtis, kad kazachai svečiuose nugalės latvius. Taip ir įvyko: Turkijos vienuolikė šventė pergalę 1:0, o Latvijos futbolininkai Rygoje kapituliavo 0:1.

Kartu su turkais vietas "Euro 2016" jau užsitikrino Anglijos, Čekijos, Islandijos, Austrijos, Šiaurės Airijos, Portugalijos, Šveicarijos, Ispanijos, Italijos, Kroatijos, Belgijos, Velso, Rumunijos, Albanijos, Vokietijos, Lenkijos, Rusijos ir Slovakijos rinktinės.

Finalo turnyro šeimininkė Prancūzija atrankoje nedalyvavo.

Dėl likusių keturių kelialapių atkrintamosiose varžybose lapkritį kovos Bosnijos ir Hercegovinos, Vengrijos, Danijos, Airijos, Norvegijos, Slovėnijos, Ukrainos ir Švedijos ekipos.

Varžybų poros paaiškės spalio 18-ąją Nione (Šveicarija) ištraukus burtus.

Serbai drumsčia vandenį

Tikimasi, kad iki sekmadienio ar anksčiau Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) ištirs serbų pareiškimą, esą Albanijos rinktinė į "Euro 2016" pateko nesąžiningu būdu.

Serbijos žiniasklaida paskelbė, kad albanai spalio 11-ąją Jerevane įvykusias rungtynes su armėnais laimėjo 3:0, nes buvo papirkę tris varžovų gynėjus ir vartininką (neva kiekvienam sumokėjo po 500 tūkst. eurų).

Dėl šios pergalės Albanijos komanda savo grupėje užėmė antrą vietą ir kartu su portugalais pateko į Europos čempionato finalo turnyrą.

Serbai ir albanai turi senų sąskaitų.

Pernai spalio 14-ąją dėl Belgrade per šių šalių rinktinių dvikovą kilusių riaušių UEFA nubaudė Albanijos ekipą – skyrė jai techninį pralaimėjimą 0:3, o iš Serbijos rinktinės atėmė tris taškus.

 


Šiame straipsnyje: Euro 2016futbolasfutbolininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių