Quantcast

K. Sarsanija: turime patekti į antrąjį etapą

„Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija neprieštarautų, kad būtų surengta nauja Europos lygos turnyro burtų traukimo procedūra ir po jos klaipėdiečiams tektų lengvesnis varžovas nei 27 kartus Suomijos čempionatą laimėjęs Helsinkio HJK klubas.

Tačiau specialistas iš Rusijos nesirengia kapituliuoti pirma laiko, negana to, „Atlanto“ aistruoliams žada, kad Lietuvos pirmenybių prizininkai pateks į kitą Europos lygos turnyro etapą.

– Ką žinote apie HJK klubą, su kuriuo Klaipėdoje teks kautis paskutinę birželio dieną?

– Buvome nuvykę susipažinti su varžovų komandą, kai ji Lahtyje žaidė Suomijos futbolo taurės turnyro pusfinalio rungtynes su „Lahti“ vienuolike. Jas 3:0 laimėjo HJK klubas. Be to, žiūrėjome anksčiau, net praėjusiais metais, Helsinkio ekipos žaistų varžybų įrašus. Turime sukaupę pakankamai informacijos apie suomius. HJK branduolį sudaro legionieriai – šeši juodaodžiai futbolininkai, japonas, serbas. Pagrindiniame vienuoliktuke – vos tris suomiai. Helsinkio ekipa – pajėgi, patyrusi, susižaidusi. Pernelyg pajėgus varžovas turint omeny tai, kad tai tik pirmasis etapas.

Atkreipėme dėmesį ir į jų rezultatyviausią žaidėją Alfredą Merolesą iš Kolumbijos. Lahtyje 19-metis žaidėja irgi pelnė įvartį. Tiesa, nemanau, kad jis – didžiausia varžovų komandos žvaigždė, tačiau bus vertas padidinto mūsų gynėjo dėmesio.

– Koks tikslas šių metų Europos lygos turnyre?

– Vadovaujuosi rusų patarle: „Blogas tas kareivis, kuris nenori būti generolu“. Ir mes šiame turnyre dalyvaujame ne vien tam, kad dalyvautume. Mes sieksime nužygiuoti kuo toliau. Pirmasis tikslas – įveikti suomius. Norėjome lengvesnio varžovo, tačiau dabar nieko nepakeisi. Todėl rengiamės itin intensyviai ir aikštėje parodyti maksimaliai viską, ką mokame.

Šiandien komandoje nėra traumuotų futbolininkų – visi sveiki ir energingi. Tikiuosi, kad ir varžybų dieną viskas bus taip, o žaidėjai bus gerai pasirengę. Neieškojome naujų futbolininkų. Manome, kad turime susiformavusią komandą. Nors joje netrūksta jaunų žaidėjų, tačiau jie jau yra pabuvoję tos pačios Europos lygos pirtyje. Būtent šiais metais, aišku, jei dar lydės sėkmė, sieksime parodyti Senajam žemynui, kad ir Lietuvos pajūryje yra pajėgi komanda.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių