Quantcast

K. Rudžionis: Baltijos salės futbolo taurės turnyre favoritais gali būti suomiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos salės futbolo rinktinė išvyko į Estiją, kur penktadienį prasidės Baltijos taurės turnyras. Penktą kartą organizuojamame turnyre lapkričio 27-29 dienomis dėl stipriausios komandos vardo varžybos šeimininkų, Latvijos ir Lietuvos rinktinės bei debiutantai suomiai.

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio Kęstučio Rudžionio, pasikeitęs varžybų formatas žada tikrą rungtynių maratoną.

"Prisijungusi Suomijos rinktinė dar labiau sustiprino turnyrą - nuo to tik bus įdomiau ir žiūrovams ir komandoms, - konstatavo K. Rudžionis - Žinant, kad Latvijos rinktinėje yra netekčių, gali būti, kad suomiai bus vieni šio turnyro favoritų. Šią komandą jau penkerius metus treniruoja kroatų specialistas".

Pasak pranešimo, Lietuvos rinktinės treneriai šiam turnyrui pasirinko 16 žaidėjų. Tarp jų - net septyni naujokai. Daugiausiai žaidėjų rinktinėje - iš Vilniaus "Bekento". Penki futbolininkai pakviesti iš Kauno "Vyčio-Zenito" komandos.

Dėl įvairių priežasčių rinktinei negalės padėti vienas lyderių Arūnas Šteinas, taip pat Tomas Salamanavičius, kurį K. Rudžionis teigė norėjęs išbandyti rinktinės gretose. "Vis dėlto tikslas ir buvo toks, kad į turnyrą Estijoje įtraukti kuo daugiau jaunimo, potencialių ateities rinktinės žaidėjų, kurie jau dabar turi pratintis prie aukštesnio lygio futbolo", - sakė K. Rudžionis.

Spalio mėnesį rinktinė žaidė pasaulio čempionato atrankoje dar neprasidėjus salės futbolo sezonui, tad šį kartą treneriai tikisi, jog komanda bus geresnės sportinės formos.

"Žaidėjų forma pastebimai gerėja, bet čempionato eigoje neišvengiame ir traumų. Pats čempionatas šiemet kur kas konkurencingesnis, nemažai komandų gali pretenduoti į nugalėtojų titulą ir prizininkus", - įžvalgomis pasidalijo K. Rudžionis.

Talino priemiestyje rengiamame turnyre teisėju dirbs ir kaunietis Edgaras Bučinskas.

Baltijos taurės varžybas penktadienį pradės Latvijos ir Suomijos dvikova, o toliau žais Estija ir Lietuva. Visus penkis iki šiol vykusius Baltijos taurės salės futbolo turnyrus laimėjo Latvijos rinktinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių