Quantcast

Jaunių rinktinės treneris: įdirbis niekur nedings

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) futbolo rinktinė baigė pasirodymą Europos čempionato atrankos turnyre. Ir pagyrų, ir kritikos sulaukusios ekipos vairininkas Vytautas Vaškūnas įvertino auklėtinių pasirodymą.

Lygiosios su Ukraina (1:1), pralaimėjimai Norvegijai (1:2) ir Turkijai (0:1) – tokie rezultatai lietuviams neleido pakilti iš 13-osios grupės dugno. Kita vertus, vienoje pajėgiausių atrankos grupių šeimininkų atstovai išlaikė intrigą iki pat finišo.

- Pradžiai įvertinkite bendrą ekipos pasirodymą? - mūsų portalas pasiteiravo V.Vaškūno.

- Rezultato prasme – blogai. Proceso prasme – gerai. Ar daug trūksta iki teigiamo rezultato? Manau, kad nedaug. Viską apsprendė mažų detalių visuma. Tarkime, jei mums būtų nereikėję siekti pergalės paskutinėse rungtynėse prieš turkus, mes realiai galėjome jas baigti lygiosiomis. Tai būtų geras rezultatas prieš šalį, kurioje yra 77 milijonai gyventojų, o futbolas ten – populiariausia sporto šaka.

- Koks buvo rungtynių su grupės lyderiais turkais planas?

- Planavome žaisti savo žaidimą, nesigrūsti prie savo vartų, o likus 10 – 15 minučių, jau pradėti varžovų vartų šturmą, nes lygiosios mūsų netenkino. Rizikuodami siekėme pergalės, ir dėl to nei kiek nesigailiu. Atvirkščiai, aš didžiuojuosi vaikinais. Jie tokiame nuovargio fone rado ryžto ir valios, noro kilti į lemiamą šturmą. Būtent tai ir reiškia nugalėtojo mentalitetą. Tokiu atveju, lygiosios su futbolo šalimi Ukraina, minimalus pralaimėjimas apylygių varžovų dvikovoje su norvegais, mūsų nedidelei šaliai būtų garbingas pasirodymas ne tik proceso prasme, bet ir rezultato.

- Ar komandoje turite ryškių asmenybių ir žaidėjų?

- Neabejotinai. Tai ir mūsų kapitonas Kipras Kažukolovas, ir Matas Vareika, ir Edgaras Utkus, ir Arijus Bražinskas, ir Matas Ramanauskas. Šiame turnyre juos išskyrė ir varžovų specialistai. Kiek žinau, jais domisi ir talentus medžiojantys skautai. Ir visi kiti rinktinės nariai ateityje gali būti šitame sąraše. Reikia tik tikėjimo savimi ir įdėti daug darbo. Žinoma, stiebtis visada yra kur. Turnyro metu teko bendrauti su kitų šalių specialistais. Visko nevardinsiu, bet prie personalo turėtų būti etatinis psichologas, žiniasklaidos atstovas. Taip būtų subalansuotas personalo krūvis.

-  Po turnyro pasigirdo ir kritikos dėl rinktinės kandidatų atrankos...

- Žinau, apie kurį žaidėją kalbate. Rinktinė buvo atrenkama objektyviai įvertinus įvairius kriterijus. Buvo futbolininkų branduolys ir dar keli žaidėjai – ant ribos. Dėl jų atsiklausiau ir pačių futbolininkų nuomonės. Absoliuti dauguma to žaidėjo neįtraukė į rinktinės sąrašą, nematė kolektyvo dalimi. Tad sprendimas buvo pasvertas. O šiaip, šita rinktinė yra labai geros auros. Man buvo tikras malonumas būti jos dalimi. Man visi rinktinės nariai yra svarbūs ir reikalingi, pradedant žaidėju, baigiant personalu. Jos laukia šviesi ateitis. Visa širdimi tikiu, kad vaikinams šis keletą metų trukęs mūsų bendras įdirbis bus labai naudingas ateities karjeroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių