Quantcast

Jaunių futbolo rinktinė lyderių neišsigando

Dulksna jaukiame Alytaus miesto stadione nuplovė Lietuvos jaunių (iki 17 metų) futbolo rinktinės ašaras. Vytauto Vaškūno auklėtiniai trečiadienio vakarą parodė turį tvirtą stuburą, bet 0:1 neatsilaikė prieš lyderius Turkijos rinktinės futbolininkus.

Lietuvos ekipos vartininkas Arijus Bražinskas bejėgiškai susmuko ant vejos ir dar ilgai nepajėgė atsikelti. Prieš akimirką nuaidėjęs teisėjo švilpukas iš jo ir komandos draugų atėmė didelę svajonę – kelialapį į Europos jaunių (gimusių 2000 m. ir jaunesnių) čempionato finalinį etapą. Turnyro atrankos 13-oje grupėje lietuviai iki paskutinės minutės pagirtinai kovėsi su kiekvienu varžovu, tačiau liko be pergalių.

Mače su Turkija, kuri žengė iki tol laimėjusi abejas rungtynes, ir užsitikrinusi pirmąją vietą, lietuviams buvo būtina pergalė. Mūsiškiai akistatą pradėjo drąsiai, niekuo nenusileisdami varžovams. Pastarieji nors ir atakavo, bet tuoj pat sulaukdavo lygiaverčio atsako – lietuvių išpuoliai ne sykį vertė pasijaudinti turkų atsarginių suolą bei vairininkus. Pavojingiausia situacija pirmajame kėlinyje kilo po nesusipratimo. Lietuviai išmušė kamuolį varžovų baudos aikštelės link, o turkų vartininkas Berke Ozeris nesėkmingai pataikė kamuolį galva ir nukreipė jį savų vartų link. Turkas kiek įmanydamas spurtavo atgal, tačiau ištaisyti savo klaidos vis tiek nebūtų spėjęs. Vis dėlto sviedinys prariedėjo šalia virpsto.

Antrajame kėlinyje atlikę keletą korekcijų šeimininkai dar padidino spaudimą. Po baudos smūgio galva šiek tiek virš vartų smūgiavo Karolis Uzėla. Kėlinio viduryje po turkų smūgio kamuolys pavojingai praskriejo šalia mūsiškių virpsto. Dar po trijų minučių tas pats K. Uzėla netiksliai smūgiavo stovėdamas nugara į vartus.

68 min. lietuvių vartininkas A.Bražinskas atrėmė turkų puolėjo smūgį galva. Geriausią ataką varžovai surengė 72 min., kai baudos aikštelėje Maliko Karaahmeto smūgiuotą kamuolį kojomis atmušė A. Bražinskas. Nepaisant lietuvių pastangų jautėsi, jog turkų atakos vis grėsmingesnės.

Aistruolių palaikoma ir trenerio raginama Lietuvos komanda didelėmis pajėgomis metėsi į puolimą ir jau per teisėjo kompensuotą laiką galėjo išplėšti išsvajotą pergalę, bet po perdavimo iš krašto Tito Milašiaus galva muštas kamuolys praskriejo šalia virpsto. Skubėdami į priekį mūsiškiai apleido užnugarį ir paskutinę minutę varžovų puolėjas Atalay Babacan, išbėgęs vienas prieš vieną, nesuklydo - 0:1.

Turkai triumfavo grupėje surinkdami visus 9 taškus. Kitame paskutinio turo mače Kaune Norvegija ir Ukraina sužaidė lygiosiomis 2:2. Toks rezultatas tenkino norvegus, kurie su 4 taškais užėmė antrą vietą ir iškovojo kelialapį į kitą etapą. Ukrainiečiai su 2 taškais liko treti. Tiesa, jie dar turi teorinių vilčių žengti tolyn, nes tokią teisė bus suteikta ir kelioms trečiąsias vietas užėmusioms komandoms. Jų įskaitoje bus skaičiuojami taškai, surinkti mačuose su lyderiais. Ukrainiečiams į sąskaitą įsiskaitys būtent taškas, pasiektas paskutiniame ture. Lietuviai, prieš tai sužaidę lygiosiomis 1:1 su ukrainiečiais ir 1:2 nusileidę norvegams, finišavo ketvirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių