Quantcast

Jaunieji futbolininkai kausis dėl trofėjaus

Jaunieji talentai iš visos Lietuvos šeštadienį žengs į aikštę, kad išsiaiškintų kuri komanda pelnys „Neodenta Cup“ trofėjų. Dėl taurės Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ aikštyne kovos 8 ekipos.

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto futbolo mokyklos stadione (Neries krantinėje 7 B) aidės šūksniai ir plojimai. 8 berniukų, gimusių 2004 metais, ekipos aiškinsis, kuris miestas šioje amžiaus grupėje diktuoja futbolo madas.

Varžybose jėgas išbandys dvi „Tauro“ komandos, visada pajėgios Vilniaus „Žalgirietis“, Vilniaus futbolo mokyklos, Panevėžio futbolo akademijos, Šiaulių futbolo akademijos „Šiauliai“ komandos. Taip pat į žaliąją veją įbėgs Jonavos sporto centro ekipa ir Vilkaviškio jaunieji futbolininkai. Mini „Europos futbolo čempionatu“ pavadintame turnyre dalyvaus apie pusantro šimto vaikų.

Mokyklos direktoriaus Laimio Bičkausko žodžiais, varžybos dvylikamečiams berniukams organizuojamos neatsitiktinai. Mat nemažai šios amžiaus grupės vaikų papildė Nacionalinę futbolo akademiją, tad norima peržiūrėti artimiausią jų pamainą. Be to, nemažo naujokų antplūdžio tikimasi ir prasidėjus naujiesiems mokslo metams.

„Šiemet vyko nemažai sirgalių, tarp jų ir mažųjų, dėmesio sulaukęs Europos čempionatas, olimpinių žaidynių futbolo turnyras. Po tokių didelių renginių paprastai pastebime išaugusį futbolo treniruočių populiarumą. Manau, kad ne išimtis bus ir šiemet“, - svarstė L.Bičkauskas.

Šalia jaunųjų žaidėjų meistriškumo ugdymo nemažą reikšmę „Tauro“ mokyklos treneriai skiria ir jaunosios kartos sveikatinimui.

„Dabartiniai vaikai susiduria su įvairiomis pagundomis, kompiuteriai, telefonai ir t.t. Jie fiziškai vis silpnėja, šlubuoja jų sveikata. Futbolo treniruotės yra vienas geriausių būtų ugdyti ne tik charakterį, bet ir stiprinti sveikatą. Didelę laiko dalį mūsų sportininkai praleidžia ne tvankiose salėse, o lauke, gryname ore, tad galiu drąsiai teigti, jog esame vienas geriausių sportų šiuolaikiniams vaikams“, - kalbėjo pašnekovas.

Futbolo mokykla „Tauras“ yra viena didžiausių ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje. Joje treniruotes lanko apie pusė tūkstančio jaunųjų futbolininkų. Mokyklos komandos nuolat dalyvauja savo amžiaus grupių Lietuvos pirmenybėse, o piramidės viršūnėje stovi „Kauno Žalgirio“ komanda, kurios pagrindą sudaro futbolo mokykloje išugdyti žaidėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
kur Tauro produkcija ? Jau eile metu nematau jokioj salies rinktineje Kauno zaideju!Keista !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių