Quantcast

„Goldman Sachs“ bankas paskelbė Europos futbolo čempionato favoritus

  • Teksto dydis:

Labiausiai tikėtina, kad 2016 metų Europos futbolo čempionato nugalėtoja taps turnyro šeimininkė Prancūzijos rinktinė, savo analitikų paskaičiavimus paskelbė pelningiausias visų laikų Volstrito investicinis bankas „Goldman Sachs“.

Nepaisant to, kad aukščiausią reitingą turi Vokietijos rinktinė, Prancūzijos komandos galimybės laimėti Senojo žemyno pirmenybes vertinamos aukščiau dėl „namų aikštės“ pranašumo ir šios šalies rinktinės galimybės iškovoti čempionės vertinamos net 23,1 procento.

Po prancūzų seka pasaulio čempionė Vokietija (19,9%) ir Europos čempionės titulą ginsianti Ispanijos vienuolikė (13,6%). Ketvirtą vietą užima jauna Anglijos (10,5%) komanda, penktą – Portugalija (8%), o perspektyvi Belgijos rinktinė „Goldman Sachs“ sudarytame reitinge tėra šeštojoje pozicijoje (jos galimybės laimėti pirmenybes vertinamos 5,7%).

Albanijos rinktinės galimybės laimėti Senojo žemyno futbolo čempionatą vertinamos prasčiausiai – 0%. Ne ką geriau (mažiau, nei 1%) vertinamos ir Šiaurės Airijos, Velso, Islandijos, Vengrijos bei Slovakijos galimybės.

Įdomu tai, kad švedų galimybės iškovojo Senojo žemyno aukso medalius vertinamos taip pat mažiau nei 1%, nepaisant to, kad jų gretose žaidžia tokia žvaigždė, Zlatanas Ibrahimovičius. Beje, Italijos galimybės tapti čempionais vertinamos vos 1,5%, taip pat, kai iš būsimosios Lietuvos komandos varžovės pirmadienio kontrolinėse rungtynėse – Lenkijos vienuolikės.

Pranešime pažymima, kad „Goldman Sachs“ analitikų statistiniai paskaičiavimai per 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje, nepasitvirtino.

„Nenuspėjamą futbolą, dėl ko mes jį taip mylime, mes matėme prieš dvejus Brazilijoje, kai nesugebėjome nuspėti, kad jau po grupės varžybų iš kovos dėl medalių pasitrauks futbolo grandais laikytos Italijos ir Ispanijos rinktinės“, – teigiame banko pranešime.

Tačiau banko ekspertai atspėjo tris iš keturių 2014 metų planetos pirmenybių pusfinalio dalyvių, o po grupės varžybų atnaujintas modelis teisingai atspėjo visų rungtynių nugalėtojus, išskyrus finalinio susitikimo, kuriame Vokietija po pratęsimo 1:0 įveikė Argentiną.

Europos pirmenybių finalinis etapas, kuriame pirmą kartą žais 24 rinktinės, prasidės birželio 10 dieną ir baigsis liepos 10-ąją Paryžiaus „Stade de France“ stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių