Quantcast

Per istorinį mačą Vemblyje Lietuvos futbolininkai neprilygo anglams (komentaras)

Londono „Wembley“ stadiono prieigos penktadienio vakarą tapo lietuvišku rajonu. Keli tūkstančiai mūsų tautiečių ir ne mažiau lietuvių įsikūrusių Anglijos sostinėje susitelkė į legendinę Anglijos areną, kad palaikytų Lietuvos rinktinę.

Deja, 2016 metų Europos čempionato atrankos mače Igorio Pankratjevo auklėtiniams sukurti stebuklo nepavyko. Jie neprilygo vienai garsiausių Europos ekipų. FIFA reitinge 94-ąją vietą užimantys lietuviai pralaimėjo anglams net 0:4 (0:2).

Komentaras. „Po tokio mačo kalbėti labai sunku. Tai parodo rezultatas. Akivaizdu, kad pralaimėjome stipresnei komandai. Anglai buvo pranašesni visais komponentais.Mano komentaras – labai trumpas. Šiandien žaidė viena komanda, o kita vargo“, - po dvikovos nedaugžodžiavo Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas.

Anglijos rinktinės starto sudėtis: Joe Hartas, Nathanielis Clyne'as, Leightonas Bainesas, Gary Cahillas, Philas Jonesas, Jordanas Hendersonas, Raheemas Sterlingas, Michaelas Carrick, Fabianas Delphas, Danny Welbeckas ir Wayne'as Rooney.

Lietuvos rinktinės starto sudėtis: Giedrius Arlauskis, Georgas Freidgeimas, Tadas Kijanskas, Tomas Mikuckis, Marius Žaliūkas, Vytautas Andriuškevičius, Artūras Žulpa, Saulius Mikoliūnas, Karolis Chvedukas, Fiodoras Černychas, Deividas Matulevičius

Rungtynės

Pirmasis kėlinys. Aikštės šeimininkai iš karto perėmė iniciatyvą ir ėmė rengti atakas. 4-ąją min. vienas prieš lietuvių vartus išsiveržė Wayne'as Rooney, tačiau mūsiškius nuo įvarčio išgelbėjo virpstas.

Vis dėlto Anglijos futbolininkams pavyko pasiekti greitą įvartį.

7 min. Danny Welbeckas įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir smūgiavo. Jo spirtą kamuolį Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Arlauskis atrėmė, tačiau kamuolį galva į vartus nukreipė W. Rooney - 1:0.

Įmušę įvartį, anglai ir toliau dominavo, lietuviams sunkiai sekėsi pereiti aikštės vidurį. Vėliau aikštės šeimininkų pranašumas kontroliuojant kamuolį nebuvo toks ryškus.

19 min. Lietuvos rinktinei nusišypsojo Fortūna. Po W. Rooney smūgio galva svečius nuo įvarčio išgelbėjo skersinis.

Kėlinio viduryje žaidimas beveik išsilygino.

29 min. Lietuvos rinktinei pavyko sukurti įsimintinesnį momentą.

38 min. kilo pavojingas momentas prie lietuvių vartų. Kamuolį po W. Rooney smūgio sugriebė G. Arlauskis.

41 min. arbitras iš Čekijos Pavelas Kralovecas Mariui Žaliūkui už tyčinį žaidimą ranka parodė geltoną kortelę. 

Prieš pat pertrauką, 45 min., rezultatas tapo 2:0. D. Welbeckas galva smūgiavo į vartus, kamuolys rikošetu nuo gynėjų įskriejo į vartus. Tad komandos išėjo ilsėtis Anglijos futbolininkams pirmaujant 2:0. 

Antrasis kėlinys.  Po pertraukos aikštės šeimininkai ir toliau atakavo. 49 min. mūsų vartininkas pademonstravo meistriškumą ir atrėmė Fabiano Delpho smūgį.

Svečiams teko įnirtingai gintis, tačiau nuo trečiojo įvarčio jie neapsisaugojo. 58 min. iš arti kamuolį į vartus nukreipė Raheemas Sterlingas - 3:0.

66 min. Tomą Mikuckį pakeitė Simonas Stankevičius, 71 min. Harry Kane'as debiutavo savo šalies rinktinėje. Jis pakeitė W. Rooney. Anlijos rinktinės treneris pataikė su keitimu. Dar nespėjęs apšilti (73 min.) po R. Sterlingo perdavimo H. Kane'as galva nuginklavo G.Arlauskį - 4:0. 

80 min. R.Sterlingas prasižengė prieš Vytautą Andriuškevičių. Anglui teisėjas parodė geltoną kortelę, o lietuvis buvo išneštas iš aikštės neštuvais. Jį pakeitė Vaidas Slavickas.

Lietuviams pelnyti garbės įvarčio nepavyko. Anglai šventė įtikinamą pergalę 4:0. Tai buvo penktoji iš eilės jų pergalė šioje Europos čempionato atrankoje. Mūsų komanda patyrė trečiąjį pralaimėjimą.

E grupės turnyro lentelė

1. Anglija                    5 5 0 0  15:1  15
2. Slovėnija                  5 3 0 2  10:4   9
3. Šveicarija                 5 3 0 2  11:3   9
4. Lietuva                    5 2 0 3   3:10  6
5. Estija                     5 1 1 3   1:5   4
6. San Marinas                5 0 1 4   0:17  1
  

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė birželio 14 dieną namuose žais su Šveicarijos komanda.

Situacija prieš rungtynes

Žurnalistai. Prieš rinktinių dvikovą Vemblio stadiono prieigose esančiame aikštyne jėgas išbandė abiejų šalių žurnalistai. Emocingame mače Lietuvos žiniasklaidos klubas "Pressas" atsilikinėjo nuo kolegų iš Anglijos 2:4, tačiau sugebėjo perlaužti įvykių eigą savo naudai ir triumfavo 7:5.

Reitingai. Geriausių pasaulio futbolo rinktinių rikiuotėje Lietuvos rinktinė užima tik 94-ąją poziciją, Anglijos nacionalinė komanda - 17-ąją. Tačiau jokios klasifikacijos neatspindi realaus anglų pajėgumo, o ypač jų tvirtove tapusiame istoriniame „Wembley“ stadione.

Istorija. Nuo 1990-ųjų savo istoriją skaičiuojanti Lietuvos komanda per tą laikotarpį sužaidė per šimtą rungtynių. Tarp jų ir su tokiais grandais kaip tuomečiais pasaulio čempionais italais, vicečempionais vokiečiais, Ispanijos, ir Prancūzijos rinktinėmis. Ir iš visų jų sugebėjo atimti taškų.

 

 


Šiame straipsnyje: anglijaWembleyfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

uzpelki

uzpelki portretas
jei kultura matuoji futbolininku pasiekimais, tj gal tau laikas i afrika kraustytis

Barmalejus

Barmalejus portretas
Viskas normaliai. Viskas savo vėžėse.Būtų keista, jeigu būtų kitaip. Taškas.

Kultūringas

Kultūringas portretas
Negaliu nesutikti su didžiai gerbiamu Užpelkiu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių