Quantcast

Vyriausybė pasirašys sutartį su Lietuvos futbolo federacija

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė sutarties su Lietuvos futbolo federacija projektui – pasak premjero Sauliaus Skvernelio, sutartis padės pagrindą futbolo infrastruktūros atnaujinimui, vaikų užimtumo skatinimui.

„Manome, kad to dokumento pasirašymas padės pagrindą ir galėsime kalbėti apie Lietuvos futbolo atgimimą. Tai labai svarbu kalbant apie vaikų užimtumą, apie vaikų sveikatinimą, galiausiai, masiškumą, ir, iš masiškumo – talentų atradimą, kad jie galėtų ateityje dalyvauti tiek jaunimo rinktinėse, tiek nacionalinėje rinktinėje“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Anot jo, susitarime kalbama apie nacionalinį stadioną, futbolo akademiją ir kitą infrastruktūrą, kuri leistų vaikams žaisti futbolą ne tik šiltuoju sezonu, bet ir visus metus.

Kitą savaitę į Lietuvą atvyksta Europos futbolo asociacijos UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas. S. Skvernelis sako, kad susitikime su UEFA vadovu bus aptariamas ir nacionalinio stadiono klausimas. Pasak premjero, su Vilniaus miesto savivaldybe sutarta, jog atsakymų, ar nacionalinio stadiono sostinėje konkursas gali judėti į priekį, bus laukiama iki gegužės 15-osios. Ši data pasirinkta siekiant įvertinti, ar bus spėta panaudoti Europos Sąjungos (ES) paramą stadiono statyboms.

„Matyt, teks raudonuoti, nes stadiono vis dar nėra ir yra didelė rizika dėl ateities to stadiono mes esame sutarę su savivaldybe dėl konkretaus termino - gegužės 15 dienos, ar tas projektas gali būti įgyvendintas (...). Jei nepasirašomos sutartys, vadinasi, vėluojama, ir investicijos iš Europos struktūrinių fondų, gali būti, nebegalios. Vadinasi, iškils grėsmė šio objekto finansavimui“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse dalyvavo dvi bendrovės: „Vilniaus nacionalinis stadionas“ bei koncerno „Icor“ valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrovė „Axis Industries“ su partneriais. Vilniaus savivaldybė, po tarnybų rekomendacijų, nusprendė nepriimti „Vilniaus nacionalinio stadiono“ pasiūlymo, nes jis pateiktas ne elektroniniu būdu, per centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą (CVP IS), o užklijuotame voke. Bendrovė savo teisę dalyvauti konkurse dar siekia įrodyti teismuose. Savivaldybė derybas tęsia su „Axis Industries“.

„Vilniaus nacionalinio stadiono“ ieškinį atmetęs Vilniaus apygardos teismas taip pat panaikino ir laikinąsias apsaugos priemones, stabdžiusias konkurso procedūras.

Vilniaus nacionalinis stadionas“ su partneriais darbus siūlė atlikti už 77,886 mln. eurų. „Axis Industries“ kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų bendrovėmis „Populous“ bei „Cloud architektai“ kompleksą siūlo pastatyti už 79,9 mln. eurų.

25 metų trukmės koncesijos sutarties pasirašymas numatytas 2019 metų vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių