Quantcast

Favoritus pamokė, bet nori daugiau

Kauno rajono "Vytis-Zenitas" pateikė pagrindinę sensaciją Lietuvos salės futbolo taurės turnyre – 12:5 sutriuškino šalies čempionato lyderę Panevėžio "Baltiją", kurios neišgelbėjo nei savos sienos, nei žinomas futbolininkas Mantas Savėnas.

Lietuvos salės futbolo taurės varžybose "Vyčiui-Zenitui" burtai nebuvo palankūs – jau aštuntfinalyje teko stipriausias varžovas. Panevėžio "Baltija" ne tik įtikinamai pirmauja Lietuvos salės futbolo A lygoje, kauniečius lenkdama 12 taškų, bet ir įveikė juos 8:5 per tarpusavio akistatą.

Vis dėlto revanšo ilgai laukti nereikėjo. Panevėžyje svečiai įvarčių sąskaitą atidarė jau 4 min., kai pasižymėjo Deividas Stradalovas. Panevėžiečių lyderis, buvęs Lietuvos rinktinės ir "Ekrano" ekipos saugas M.Savėnas 8 min. išlygino rezultatą, įmušęs pirmą iš savo keturių įvarčių.

Antrasis kėlinys prasidėjo uraganiška "Vyčio-Zenito" atkarpa. Kauniečiai, vedami Evaldo Kugio, iš viso pelniusio tris įvarčius, Deivido Gražio ir Mindaugo Zlatkaus, pasižymėjusių po dukart, atitrūko net 8:2. Tačiau "Baltija" maždaug per minutę atkūrė intrigą ir paaštrino situaciją, kai vietoj vartininko į kovą stojo papildomas aikštės žaidėjas.

Vis dėlto Kauno rajono komanda atsilaikė.

"Įveikėme stipriausią turnyro ekipą, todėl dabar nuleisti kartelės nebegalime. Nesvarbu, su kuo žaisime ketvirtfinalyje, mūsų tikslas – maksimalus: norime laimėti trofėjų", – pabrėžė vienas "Vyčio-Zenito" vadovų Darius Gurskis.

Palankūs burtai lėmė, kad be kovos į ketvirtfinalį įžengė vienas Lietuvos salės futbolo A lygos lyderių Radviliškio "Lokomotyvas". Panašiu būdu aštuntfinalio barjerą įveikė ir Kaišiadorių "Savingė", nesulaukusi Vilniaus "Setalto" futbolininkų, kuriems įskaitytas techninis pralaimėjimas.

Atkakli dvikova įvyko Alytuje, kur susitiko vietos "Centras" ir Vilniaus "Spartakas". Alytiškiai išsiveržė į priekį, pasižymėjus Dariui Cibulskui ir buvusio Lietuvos rinktinės vartininko Žydrūno Karčemarsko broliui Rolandui. Po pertraukos "Spartako" puolėjas Ruslanas Strelčiūnas sušvelnino skirtumą, tačiau "Centras" išsaugojo minimalią persvarą – 2:1.

Vasario 17-ąją aštuntfinalio rungtynes Vilniuje žais "Vievio žiedas" ir Kauno "Inkaras"  bei sostinės "VGTU-Inžinerija" ir "Bekentas". Vasario 18-ąją numatytas Klaipėdos derbis – susitiks KUSK ir "Nautica", o 19 d. "Klaipėdos universiteto" futbolininkai rungtyniaus su Utenos "Uteniu".

Revanšas: "Vyčio-Zenito" (geltona apranga) futbolininkai nusileido "Baltijos" ekipai A lygos čempionate, tačiau eliminavo ją iš šalies taurės turnyro.

Statistika

"Baltija"–"Vytis-Zenitas" 5:12 (2:2), Panevėžio RSC salė, 30 žiūrovų. Įvarčiai: 8, 15, 32 ir 33 min. M.Savėnas, 32 min. L.Januškevičius ("Baltija") / 4 min. D.Stradalovas, 10 min. R.Lipnevičius, 23, 31 ir 37 min. E.Kugys, 25 ir 27 min. D.Gražys, 26 ir 35 min. M.Zlatkus, 27 min. E.Blusys, 33 min. D.Kuodis, 34 min. A.Ivaškevičius ("Vytis-Zenitas").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vertininkassssss

Vertininkassssss  portretas
Paziurekit kas 33minute musa gola :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių