Quantcast

F. Černychas apie Juodkalnijos rinktinę: nemanau, kad ji prastesnė už serbus

  • Teksto dydis:

Sklandžiai pasiekusi Juodkalniją ir išbandžiusi stadiono veją, Lietuvos futbolo rinktinė pasirengusi kovai antrajame UEFA Tautų lygos mače.

„Po kelionės atvykus į treniruotę matėsi, kad organizmas nevisiškai atsistatė. Dar šiek tiek trūksta jėgų. Tačiau turime parą pailsėti ir mačui su Juodkalnija jėgų turi užtekti”, – sakė po treniruotės rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas.

Anot jo, jei Lietuvos futbolininkai išeis žaisti taip pat nusiteikę, kaip prieš serbus, kuriems penktadienį Vilniuje nusileido 0:1, vėl laukia geros rungtynės.

„Nemanau, kad ši rinktinė yra prastesnė už serbus. Tačiau mes pasirengę kovai”, – sakė F.Černychas.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pabrėžė, kaip buvo svarbu per porą dienų po sunkių rungtynių atgauti jėgas.

„Buvo labai gera kelionė, sklandus skrydis. Turėjome labai gerą lėktuvą, užsakomąjį reisą. Manau, taip mes sutaupėme daug jėgų. Tai yra labai svarbu, kad žaidėjai pailsėjo. Labai rimtų traumų neturime. Sumušimų ir nuovargio dar yra, tačiau dar turime laiko, bandysime jį išnaudoti. Pajautėme aikštę. Mums galbūt neįprasta žolė. Daugelis žaidėjų tikriausiai jau įprato prie dirbtinės dangos, tačiau prie sąlygų turime taikytis. Rengiamės rungtynėms”, – sakė treneris.

Lietuvos rinktinė Juodkalniją pasiekė sekmadienį po 2 valandas trukusio užsakomojo skrydžio. Rinktinė vyko „Boeing 737“ lėktuvu, kuris buvo specialiai modifikuotas pritaikant jį sporto komandoms. Netrukus po skrydžio jau buvo surengta treniruotė Podgoricos „Gradski” skadione, kuriame telpa 15 tūkst. žiūrovų.

Pasak E. Jankausko, Juodkalnija – labai panašaus braižo komanda, kaip Serbija. Labai agresyvi, techniška.

„Tikrai geri futbolininkai, kuriems patinka kontroliuoti kamuolį. Labai greitai kontratakuoja”, – apibūdino varžovus E.Jankauskas.

Pirmąsias UEFA Tautų lygos rungtynes Lietuva namie pralaimėjo Serbijai 0:1. Juodkalnija išvykoje 0:0 sužaidė su Rumunija.

Juodkalnijos ir Lietuvos rinktinių rungtynės pirmadienį vyks 21:45 val. Lietuvos laiku. Jas tiesiogiai transliuos LRT televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių