Quantcast

Europos lygos finalas: ar „Dnipro“ sugebės sukurti stebuklą?

Prieš šio vakaro UEFA Europos lygos finalą, vyksiantį Varšuvoje, „Sevilla“ treneris Unai‘us Emery liepė savo auklėtiniams nerodyti baimės bei džiaugtis šansu patekti į istorijos knygas.

Ispanijos komanda šiame turnyre triumfavo ir praėjusį sezoną, kai rezultatu 4-2 po 11 metrų baudinių serijos „Juventus“ stadione įveikė Lisabonos „Benfica“. Tai buvo trečioji „Sevilla“ taurė.

Keturis kartus laimėjusi šio trofėjaus nėra jokia ekipa. Tiesa, šis finalas taps ypatingu bet kuriuo atveju, nes ispanų varžovai Dnepropetrovsko „Dnipro“ jame apskritai rungtyniauja pirmą kartą.

„Negalime neigti, jog turime galimybę perrašyti istoriją. Žinoma, už šį šansą esame dėkingi“, – Emery pasakojo UEFA.com.

„Su šia komanda, su „Sevilla“, norime pasiekti kažką nepaprasto. Tačiau tai neturėtų suveikti kaip papildomas spaudimas įgyvendinant žaidimo planą prieš „Dnipro“. Mums tai pridės papildomos motyvacijos, tai bus kaip svajonė, kurią galime išpildyti.“

Taip pat, abi komandos, o ypač „Sevilla“, vienu tašku „La Ligoje“ atsilikusi nuo ketvirtojoje vietoje finišavusios „Valencia“, turės papildomos motyvacijos, nes šiemet pirmą kartą Europos lygos nugalėtojas gaus kelialapį į Čempionų lygą.

Emery, komandą iki finalo atvedęs net be tarpsezoniu išvykusių Ivano Rakitičiaus, Alberto Moreno bei Federico Fazio, supranta, kad „Dnipro“ yra pavojingas varžovas iš to, kokius oponentus įveikė atkrintamosiose varžybose.

„Faktas, kad nugalėtojai dabar patenka į Čempionų lygą, privertė turnyrą augti dar labiau. Komandos laiko jį svarbesniu“, – pridėjo ispanų strategas.

„Šį sezoną „Dnipro“ buvo didžiulė staigmena, nes savo kelyje eliminavo kelis aukščiausio lygio klubus. Klubus, kurie istoriškai yra daug didesni nei „Dnipro“.

„Jeigu jie nugalėjo „Olympiakos“, „Ajax“, „Club Brugge“ ir „Napoli“, kuris po pergalės prieš „Wolfsburg“ buvo laikomas favoritu, bei pasiekė finalą, jie tikrai to nusipelnė.“

Ukrainos komandos strategas Myronas Markevychius tuo tarpu kalbėjo, jog „Dnipro“ žygis buvo šiek tiek netikėtas ir jam.

„Tiesa, finale žaisti šį sezoną neplanavome, tačiau apetitas kyla bevalgant. Kai įveikėme „Olympiakos“, ėmiau tikėti, kad galime keliauti bent iki pusfinalio.“

Taip pat kaip ir Emery, Markevychius duodamas interviu UEFA.com pagarbiai atsiliepė ir apie varžovus. Treneris gyrė oponentų demonstruojamą futbolą, nors pats savo auklėtinius iki finalo atvedė remdamasis geležine gynyba.

„Esu ispaniško futbolo sirgalius, tai yra tiesa. Nesu vienas toks – daugelis žmonių visame pasaulyje jį mėgsta. Man patinka jų žaidimo stilius ir tai, kaip komandos elgiasi aikštėje. Manau, „Sevilla“ yra šiek tiek panaši į „Napoli“. Taip veikiausiai yra dėl to, kad abiejų ekipų strategai yra ispanai.“

„Jei sakyčiau, kad futbolininkai nesijaudina, būčiau neteisus. Žinoma, jie nervinasi, tačiau svarbiausias dalykas yra nustoti taip jaustis vos žengus į aikštę. „Sevilla“ yra puikiai atakuojanti komanda – ji turi gerus puolėjus, taigi, sukurs nemažai progų. Tai mums bus galvos skausmas, bet mūsų gynyba, bent iki šiandienos, veikė gerai.“

Įdomus faktas, jog per 14 sužaistų mačų „Sevilla“ futbolininkai yra įmušę 26 įvarčius, o „Dnipro“ vienuolikė – dvigubai mažiau. Panašu, kad laukia tikrai atkakli kova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių