Quantcast

Egiptiečio įvartis kauniečių neišgelbėjo nuo sutriuškinimo

FBK „Kaunas“ legionierius iš Egipto Mahmoudas Mohamedas Attia įmušė savo pirmąjį įvartį Lietuvos pirmosios lygos čempionate, tačiau kauniečiai patyrė triuškinamą nesėkmę 1:7.

Antradienį Kėdainiuose vykusiame atidėtame 9-ojo turo mače kauniečiai kur kas aukščiau esantiems varžovams priešinosi apie valandą. Rungtynės, kurias Kėdainių stadione stebėjo apie pusę tūkstančio žiūrovų, prasidėjo šeimininkų išpuoliais. Juos vainikavo puolėjo Evaldo Kugio įvartis 21-ąją min. Netrukus, 33-ąją min. „Nevėžio“ persvarą padvigubino Aretas Gėgžna, realizavęs 11 metrų baudinį.

Rungtynių eiga nepatenkinti svečiai prieš antrojo kėlinio pradžią atliko net tris keitimus, tarp jų ir vartininko – Justiną Popierą pakeitė Modestas Kulikauskas. Nepaisant permainų, situacija nepasikeitė. Jau 48-ąją min. „Nevėžiui“ trečiąjį įvarti pelnė Aurimas Lipnevičius. Vis dėlto 52-ąją min. FBK „Kaunas“ atsitiesė. Egiptietis Mahmoudas Mohamedas Attia pasiuntė kamuolį į vartų tinklą Nemanja Bjelano ginamus vartus. Beje, šį 22 metų 187 cm ūgio vartininką iš Serbijos į Lietuvą atsivežė būtent FBK „Kaunas“ vadovai. Per metus jis ne tik neblogai perprato lietuvišką žaidimo stilių, bet ir pramoko lietuviškai.

Mače Kėdainiuose trumpam atgijusią intrigą 58 min. nugesino Aretas Gėgžna, pelnęs antrąjį savo įvartį. O galutinai svečių viltis palaidojo Nerijus Kestenis, pasižymėjęs 61 min. Vėliau kėdainiečiai įsirašė dar du įvarčius – 86-ąją min. pasižymėjo A.Lipnevičius, o 90 min. - Šarūnas Činikas.

Po šios pergalės „Nevėžis“ surinko 26 taškus ir iš 7-osios pakilo į 5-ąją poziciją. Kėdainiečiai 2 taškais atsilieka nuo 4-oje vietoje žengiančio Vilniaus „Vyčio“ ir 11-ka – nuo lyderio Kazlų Rūdos „Šilo“.

„Subūrėme konkurencingą komandą, jai vadovauja ambicingas treneris iš Kauno Vitalijus Stankevičius, tad rezultatai – atitinkami. Tiesa, į aukščiausias vietas žadame taikytis kitąmet, kai subręs mūsų užaugintas jaunimas, o šiemet mėginsime atlaikyti atkaklią konkurenciją turnyro lentelės viršuje“, - mūsų portalui sakė vienas „Nevėžio“ vadovų Saulius Skibiniauskas.

FBK „Kaunas“ prieš keletą dienų išvykoje 0:3 nusileido Gargždų „Bangai“, o birželį pralaimėjo 4 iš 5 mačų. Kauniečiai su 7 taškais po 14 rungtynių rikiuojasi 14-ti, lenkdami tiek pat taškų turintį Radviliškio „Lokomotyvą“ ir vos 4 taškus sukaupusią Kretingos „Miniją“. Kita Kauno komanda „Hegelmann Litauen“ su 15 taškų žengia 11-ta. Artimiausiame ture liepos 2-ąją „Hegelmann Litauen“ futbolininkus svečiuose egzaminuos Kėdainių „Nevėžis“, o FBK „Kaunas“ savo aikštėje priims Telšių „Džiugą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių