Quantcast

Dėl futbolo iš proto besikraustantys vietnamiečiai praranda ir namus

  • Teksto dydis:

Futbolas ir lažybos Vietname yra neatsiejami vienas nuo kito, ypač dabar, kai vyksta Europos futbolo čempionatas. Vietnamiečiams tai yra auksinė galimybė atsiduoti šioms dviems nacionalinėms aistroms, net ir tiems, kurie anksčiau jau nemažai prarado.

Po kiekvieno futbolo čempionato Vietname pranešama apie ne vieną stambų lažybinį laimėjimą, pralaimėjimą ir po jų sekančią savižudybę. Teisybės dėlei verta pasakyti, kad lažybos šalyje oficialiai yra uždraustos.

Hanojuje nedidelėje kavinukėje dirbantis 58 metų Nguyenas (Ngujenas) pasakojo, kad per lažybas 2012 metų Europos futbolo čempionato metu prarado visą savo turtą.

„Su futbolu susijusios lažybos man kainavo beveik pusę milijono JAV dolerių, – sakė du namus ir restoraną praradęs vyras. – Mano žmona iš visos širdies nekenčia futbolo, nes jis sužlugdė mūsų gyvenimą.“

Dviejų vaikų tėvas dabar plauna indus nedidelėje kavinukėje, o jo žmona čia ruošia ir prekiauja makaronų sriuba. Per dieną jie uždirba 10 JAV dolerių.

Tačiau net ir tai nenumaldė Nguyeno aistros lošti. Tiesa, dabar lažinamasi iš gerokai mažesnių sumų. Beje, praėjusią savaitę jis beveik padvigubėjo savo sumą iki 20 JAV dolerių po to, kai Anglija laimėjo prieš Velsą.

Lažybų verslas Vietname itin suaktyvėja per didžiuosius sporto renginius, kaip Europos ar pasaulio futbolo čempionatai. Tuomet čia apyvartoje sukasi milijonai dolerių. Tikslių duomenų nėra. Net šalies valdžia negali to tiksliai pasakyti.

Tačiau neseniai policijos įvykdyta operacija leido nors šiek tiek sužinoti apie šį verslą. Pareigūnai sulaikė 23 vienos gaujos narius, kurie per praėjusių 12 mėnesių priėmė statymų už 340 mln. JAV dolerių.

Įkeičia viską

Dabar, kai Prancūzijoje vyksta futbolo čempionatas, Hanojaus lombardus tiesiog užplūdo žmonės, kurie įkeičia viską – nuo išmaniųjų telefonų ir motorolerių iki automobilių ir net žemės sklypų. Žmonės nori gauti pinigų, kad galėtų toliau lošti arba padengti dėl lošimo susidariusias skolas.

Daugelis čempionato pabaigoje veikiausiai atsidurs ant bankroto ribos ir jiems teks slėptis nuo lažybų organizatorių.

Beje, vienas pastarųjų mano, kad jokios policijos operacijos ir kitos priemonės neišnaikins nelegalių lažybų Vietname. „Jeigu yra paklausa, visuomet bus ir pasiūla“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių