Quantcast

D. Šernas: atstovausiu geriausiam Lietuvos futbolo klubui

  • Teksto dydis:

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus „Žalgiris“ pristatė prie komandos oficialiai prisijungusį saugą Darvydą Šerną.

Nuo liepos pradžios kartu su komanda besitreniravęs D. Šernas pirmadienį sukirto rankomis su Lietuvos čempionais, kurie jau liepos 15 dieną startuos UEFA Čempionų lygos atrankoje. Šiose rungtynėse oficialiai debiutuoti galės ir naujasis žalgirietis.

„Džiaugiuosi galėdamas pristatyti ketvirtą komandos naujoką – Darvydą Šerną. Mano nuomone jis dar vis yra vienas geriausių Lietuvos futbolininkų ir bus labai geras pastiprinimas komandai. Jo patirtis mums bus labai svarbi kovose Europos turnyruose. Tikiuosi, kad jau rytoj bus galima jį išvysti žaidžiantį LFF stadione ir jam nekils jokių sunkumų įsilieti į naują komandą.

Darvydui pastarasis laikotarpis nebuvo sėkmingas, tačiau net ir po tamsiausios nakties išaušta šviesi diena. Mes tikimės, kad jis dar labiau supyks pats ant savęs ir visiems įrodys, kad yra labai aukšto lygio žaidėjas. Su juo bendradarbiausime bent jau artimiausią pusmetį, o po jo spręsime, kas bus naudinga tiek mums, tiek jam“, - sakė klubo vadovas Mindaugas Nikoličius.

Prie „Žalgirio“ prisijungęs D. Šernas teigė, kad klubo pasiūlymas buvo pirmasis šią vasarą, todėl jis mielai priėmė sprendimą likti tėvynėje.

„Nuotaika prisijungus prie komandos yra puiki. Komandoje yra nemažai lietuvių, gera su jais visais susitikti. Smagu sugrįžti ir dar į tokį klubą, kuris jau kelis metus iš eilės dominuoja Lietuvos futbole. Tai yra stipriausias klubas šalyje.

Nusprendžiau šiais metais nebesiblaškyti po pasaulį ir neieškoti jokių kitų variantų. Tai, ką man suteikė „Žalgiris“, mane visiškai tenkina. Esu čia laimingas ir bandysiu įrodyti, kad esu vertas čia žaisti“, - žadėjo buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės narys.

Klubo vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas sakė manantis, kad D. Šernas pastaraisiais metais buvo tapęs vienu geriausiu Lietuvos puolėju, o jo sugebėjimais pelnyti įvarčius neabejoja niekas. Strategas bandys atskleisti prislopintą puolėjo talentą ir grąžinti jį į aukščiausio lygio futbolą.

„Mes matome didžiulį Darvydo norą sugrįžti į aukščiausią lygį, žaisti bei pelnyti įvarčius. Mes pabandysime jam suteikti šią galimybę.

Tai yra puiki problema kiekvienam treneriui, kai turi galimybę rinktis iš gausybės gerų žaidėjų. Kiekvienas iš jų tam tikrą akimirką gali nulemti rungtynių baigtį. Tokia pasirinkimo laisvė mums bus labai naudinga.

Kiekvienas mūsų naujokas tam tikrame karjeros etape žaidė labai aukštame lygyje. O kuo aukštesnio kalibro yra žaidėjas, tuo jam lengviau įsilieti į naują komandą ir suprasti, ko iš jo norima. Neabejoju, kad Darvydui bus lengviausia iš visų naujokų. Čia yra daug lietuvių, kuriuos jis puikiai pažįsta.

Rungtynėse su Minsko „Dinamo“ modeliuosime tam tikras užduotis, taip pat išbandysime naujus žaidėjus. Tiek Darvydas, tiek Eliandro dar neturėjo galimybės pajusti žaidimo ritmą. Tai bus proga parodyti, ką jie sugeba“, - sakė žalgiriečių treneris.

Pirmąjį šansą debiutuoti „Žalgirio“ gretose D. Šernas ir Eliandro turės jau šį trečiadienį, kai žalgiriečiai draugiškose tarptautinėse rungtynėse susitiks su Minsko „Dinamo“ klubu. Mačas Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 19 valandą.

Pirmasis iššūkis UEFA Čempionų lygoje žalgiriečių lauks jau liepos 15 dieną Švedijoje. Antrojo atrankos etapo mačas su „Malmo“ FF ekipa prasidės 20 valandą Lietuvos laiku.

Atsakomosios rungtynės Vilniuje vyks liepos 21 dieną. Mačas Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 21 valandą, o bilietus į šias rungtynes galima įsigyti visose „Bilietų pasaulio“ kasose bei interneto svetainėje www.bilietupasaulis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių