Quantcast

D. Šemberas: futbolas žiūrovams įdomesnis nei olimpinės žaidynės

Europos futbolo čempionate, kuris jau penktadienį prasideda Prancūzijoje, bene daugiausia šansų gerai pasirodyti turi ispanai, vokiečiai ir prancūzai, teigia buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės narys Deividas Šemberas. „Manau, šios trys komandos pretenduos į pusfinalius ir finalą“, – LRT.lt teigė futbolininkas.

Vykti stebėti Europos futbolo čempionato D. Šemberas teigia neketinantis, nes turi kitų darbų, tačiau stengsis pažiūrėti kiek įmanoma daugiau rungtynių. „Tikrai ieškosiu galimybių pažiūrėti kuo daugiau rungtynių per televiziją“, – LRT.lt teigė D. Šemberas.

– Rungtynių šiame čempionate yra neįprastai daug – daugiau nei pusšimtis. Kaip žiūrite rungtynes? Ko gero, ne kaip eilinis žiūrovas, o daugiau analizuojate rinktinių žaidimą?

– Iš tikrųjų niekada nežiūriu rungtynių baruose, nes mėgstu analizuoti žaidimą. Galimybės nelabai leidžia tai daryti bare prie alaus bokalo, todėl labai mėgstu žiūrėti žaidimą ramiai, dažniausiai namuose. Analizuoju rungtynių eigą, žaidėjų sprendimus, kuriuos jie atlieka aikštėje.

– Kurių šalių vienuolikes palaikote ir kurių žaidimas jums imponuoja?

– Žinote, nesu tik vienos rinktinės entuziastas. Be abejo, labai imponuoja vokiečių rinktinė, taip pat – prancūzų rinktinė. Daug vilčių dedu į Belgijos rinktinę – jau ne pirmas čempionatas, kai į šią rinktinę dedu vilčių ir iš jų daugiau tikiuosi. Šios rinktinės potencialas tikrai galingas, norėtųsi iš Belgijos pamatyti daugiau. Geros ispanų ir italų vienuolikės.

Sunku prognozuoti, kuri komanda užims pirmą vietą ar nueis iki medalių, bet vis dėlto manau, kad dominuos ispanai, prancūzai, vokiečiai. Manau, šios trys komandos pretenduos į pusfinalius ir finalą.

– Anksčiau pirmenybėse žaisdavo 16 komandų, o dabar – 24. Kaip tai vertinate?

– Padidintas skaičius galbūt naudingas potencialiai silpnesnėms rinktinėms. Kurios nors jų turi šansų ir nustebinti. Tikrai sunku prognozuoti [kas nustebins], nes prognozės dažnai neišsipildo. Net nežinau, kuriai iš silpnesnių komandų atiduoti prioritetą. Tai – sunkus klausimas.

– Gal dėl minėto sprendimo ir mums atsiranda daugiau vilčių vieną dieną patekti į čempionatą?

– Tikrai taip, nes toks formatas leidžia šiek tiek silpnesnėms rinktinėms dalyvauti Europos futbolo čempionate, finaliniame etape. Manau, tai yra pozityvus dalykas ir pažiūrėsime, ar jis pasiteisins. Tačiau, žiūrint iš Lietuvos rinktinės pozicijų, tai yra sveikintas dalykas.

Vis dėlto rinktinių žaidėjai ir taip turi nemažą krūvį – atrankos rungtynes, o vėliau dar reikia nemažai rungtynių sužaisti ir čempionate. Tai – papildomas krūvis.

– Kaip, bėgant metams, keičiasi čempionatai?

– Organizacine prasme labai stipriai tobulėja, prisideda rinkodaros dalykai ir iš čempionato daromas šou. Tai yra šventė, malonu, kad tokių yra. Sirgaliams tai yra labai puikus reginys ir renginys.

Vis dėlto futbolas Europoje yra sporto šaka Nr. 1. Šis renginys pritraukia labai gausią žiūrovų auditoriją. Žiūrovai ir padaro šį renginį nuostabiu, unikaliu.

Šis renginys tikriausiai yra Nr. 1 šią vasarą, nepaisant to, kad vyks ir olimpiada. Man atrodo, kad futbolas pritraukia didesnę žiūrovų auditoriją nei olimpinės žaidynės.

Pirmosios Europos futbolo čempionato rungtynės Prancūzija–Rumunija – jau šįvakar 21:30 per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.lt!



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit p.Š

baikit p.Š portretas
kievienas gieda iš savo varpinės.Na futbolą reikia reklamuoti Lietuvoje.Bet tikrą FUTBOLĄ, o ne mūsų "pasispardymą į kamuolį"

Užpelkis

Užpelkis portretas
Taip, futbolo čempionatas, ar Pietų Amerikos, kuris šiuo metu vyksta JAV, ar Europos yra nepalyginamai įdomesnis reginys nei Olimpinės žaidynės, kuriose yra be galo daug labai neįdomių rungčių. Tiesa, vakar teko stebėti Lietuvos futbolo čempiono ir taurės laimėtojo Vilniaus Žalgirio rungtynes Kaune su vietiniu Žalgiriu, turnyrinės lentelės autsaideriu. Tai buvo "titanų dvikova kaimo kūdros pakrašty". reginys priminė laidotuvių procesiją be dūdų orkestro.Galėtu nors alų pardavinėti rungtynių metu ar šašlykus kepti, ar dar kažką reikia sugalvoti. Nes futbolas Lietuvoje pasiekė tokias žemumas, kad tiesiog nesupranti kodėl tie žmonės žaidžia futbolą ? Nei jie perduoti kamuolį moka, nei į vartus smūgiuoti, nei norą nugalėti demonstruoja. Kažkoks košmaras...

TT

TT portretas
"Man atrodo, kad futbolas pritraukia didesnę žiūrovų auditoriją nei olimpinės žaidynės" . Nertikejau , kad tamsta toks. Pagal parduodamu reklamos transliaciju laika olimpaiada neviena karta virsija Europos fubolo cemp.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių