Quantcast

Čempionų lygos herojams teks vytis konkurentus

Europos Čempionų lygoje pergales skynęs Kauno „Vytis“ turės rimtai pakovoti dėl lyderių pozicijų Lietuvos čempionate. Kauniečiai, laimėję visas ketverias rungtynes, žengia koja kojon su pavadinimą pakeitusiu pernykščiu pagrindiniu konkurentu SK „Gargždų taškas“, tačiau atsilieka nuo Jonavos „Vikingų“.

Tiesa, šio čempionato atradimu tapę jonaviečiai yra žaidę rungtynėmis daugiau nei Kauno ir Žemaitijos klubai. Vis dėlto „Vikingo“ rezultatai rodo, jog šį sezoną komanda turėtų mesti rimtą iššūkį visiems varžovams. Šiame ture Jonavos klubo pajėgumu įsitikino ir tvirta Panevėžio „Sportidus“ ekipa. Pergalę namų arenoje šeimininkams lėmė galingai sužaistas pirmasis kėlinys. Jau pirmąją minutę ataką rezultatyviai užbaigė Gytis Vasylius. Nors svečiai netruko rezultatą išlyginti, patyrę Eisvinas Utyra ir Jurijus Jeremejevas nusvėrė svarstykles jonaviečių naudai.

Antrajame kėlinyje situacija aikštėje smarkiai nesikeitė, o po mačo žaidžiantysis „Vikingų“ treneris pabrėžė, kad jo auklėtinių laimėjimą nulėmė puikiai išanalizuotas varžovas bei sėkmingai įgyvendintas mačo planas.

Tuo tarpu Kauno „Vyčiui“ sugrįžimas į Lietuvos arenas nebuvo paprastas. Nors kauniečiai žibėjo UEFA Elito turnyre Alytuje, o prieš tai pergalingai žygiavo atrankos varžybose Slovakijoje ir Jonavoje, neseniai ekipą paliko trys patyrę žaidėjai ir treneris iš Brazilijos Luciano Mistura. Nepaisant netekčių, svečiuose žaidę čempionai jau pirmajame kėlinyje tris kartus pasiuntė kamuolį į Vilniaus „Bekento“ vartų tinklą.

Stipriu postūmiu kauniečiams tapo brazilo Isaaco ir Justino Zagursko vienas po kito pelnyti įvarčiai 3 ir 4-ąją min. Vėliau pasižymėjo ir Albertas Voskunovičius. Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė – taikliai spyrė kitas legionierius Vagneris Barbosa. Šeimininkai kiek atsitiesė po garbės įvarčio, kurį įmušė Paulius Sakalis. Likus žaisti 8 min. jo darbą pratęsė Artūras Juchno. Pajutę, kad kyla pavojus, „Vyčio“ futbolininkai sukruto ir Genigle bei Alexsanderis De Lima padėjo galutinį tašką – 6:2.

Pasak „Vyčio“ kapitono J.Zagursko, nepaisant netekčių, kauniečių žaidimas nepasikeitė, o keliamas užduotis įgyvendina mažiau rungtyniavę futbolininkai.

„Vytis“ su 12 taškų rikiuojasi antras, o artimiausią mačą žais gruodžio 8 d. išvykoje su Mažeikių VIP. Tačiau didžiausią susidomėjimą kelia gruodžio 16 d. vyksianti kauniečių akistata namuose su Gargždų klubu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Nu čia dabar
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių