Quantcast

Buvęs FIFA vadovas vyks stebėti pasaulio čempionato V. Putino kvietimu

  • Teksto dydis:

Susikompromitavęs buvęs Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) pareiškė, kad į ateinančių metų pasaulio futbolo čempionatą vyks Rusijos prezidento Vladimiro Putino kvietimu, nors jam yra uždrausta dalyvauti bet kokioje su futbolu susijusioje veikloje.

„Vyksiu į pasaulio čempionatą Rusijoje, gavau asmeninį prezidento Putino pakvietimą“, – interviu naujienų agentūrai AFP sakė 81 metų S. Blatteris.

S. Blatteris taip pat sako, kad V.Putinas taip pat pakvietė buvusį Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) vadovą Michelį Platini (Mišelį Platini), kuriam dėl korupcijos irgi draudžiama dalyvauti su futbolu susijusioje veikloje.

Tačiau vienas M. Platini artimas šaltinis sakė, kad buvęs UEFA vadovas „iš Putino negavo jokio kvietimo į pasaulio čempionatą ir nežino ką veiks kitą vasarą“.

S. Blatteris pasaulinei futbolo valdančiajai organizacijai vadovavo 17 metų, bet po milžiniško korupcijos skandalo 2015-aisiais buvo pašalintas iš pareigų.

S. Blatteris buvo pripažintas kaltu, kad priėmė 2 milijonų šveicariškų frankų (1,8 milijono eurų) kyšį iš tuomečio UEFA vadovo M. Platini. Dėl to FIFA etikos komitetas jam šešeriems metams uždraudė vykdyti bet kokią su futbolu susijusią veiklą.

Tačiau kaip visada nepaklusnus S. Blatteris sako, kad pasaulio čempionato nepraleis, nes šiame renginyje dalyvavo nuo pat savo darbo FIFA pradžios 1970 metais.

„Nežinau kiek laiko ten būsiu, ar atvyksiu tik į pirmąsias rungtynes, ar tik į finalą, – sakė jis interviu Ciuriche. – Kadangi negaliu dirbti su futbolu susijusio darbo ir ten neturėsiu jokių užduočių, galbūt nuvyksiu tik trumpam.“

S. Blatterio veiklą taip pat tiria Šveicarijos prokurorai dėl galimai nusikalstamo FIFA valdymo ir pagarsėjusio M. Platini kyšio.

Be to, Šveicarija vykdo keletą tyrimų, susijusių su 2018 metų Pasaulio futbolo čempionatu. Vienas jų – dėl galimo kyšininkavimo ir korupcijos, kaip įtariama, užtikrinusios Rusijai teisę rengti čempionatą.

„Esu tikras, kad 2018 metų pasaulio čempionatas bus nuostabus. Rusija turės parodyti, kad gali priimti visą pasaulį; tai didelis iššūkis“, – sakė S. Blatteris.

Kol kas nėra aišku, kaip FIFA draudimas paveiks S. Blatterio galimybę stebėti rungtynes arba dalyvauti renginiuose.

M. Platini, kuriam ketveriems metams uždrausta dalyvauti futbolo veikloje, jo gimtojoje Prancūzijoje buvo leista stebėti 2016 metų Europos pirmenybes – su sąlyga, kad jis neatliks jokio oficialaus vaidmens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių