Quantcast

„Atlantas“ sužinojo varžovą Europos futbolo lygos atrankoje

  • Teksto dydis:

Europos lygos turnyro burtai buvo nedėkingi Klaipėdos „Atlantui“, kuriam teks žaisti su pajėgia Almatos „Kairato“ komanda.

2016 m. Kazachstano čempionate sidabro medalius iškovojęs buvusios šalies sostinės klubas tokiu pat ritmu žygiuoja ir šiame sezone. Po 18 rungtynių iškovojusi 37 taškus, „Kairato“ ekipa į priekį yra praleidusi tik „Astanos“ vienuolike (17 rungt.; 39 taškai).

Klube apstu patyrusių futbolininkų iš įvairių valstybių – Rusijos, Ispanijos, Kroatijos, Vengrijos, Brazilijos, Rusijos, Dramblio Kaulo Kranto. Neabejotinai didžiausio dėmesio sulaukia garsusis rusas Andrejus Aršavinas, Kazachstane rungtyniaujantis antrus metus. Pernai jis per 28 susitikimus pasiekė 8 įvarčius, šįmet per 15 varžybų taikliai spyrė 3 kartus. Sklando kalbos, kad 36-erių A.Aršaviną nori susigrąžinti Sankt Peterburgo „Zenito“ klubas.

Didžiausio pavojaus klaipėdiečiams reikia laukti ne iš ruso, o iš kito puolėjo – Gerardo Gohou. Dramblio Kaulo Kranto šalies atstovas 2015-ųjų sezone pelnė 22 įvarčius per 28 rungtynes, kitais metais jis tiek pat įvarčių įmušė per 29 varžybas. Šiame sezone legionierius per 18 kovų pasižymėjo 13 sykių.

„Kairatas“ Europos lygos turnyre sėkmingai kovojo prieš dvejus metus – 2015-2016 metų varžybose kazachai, pakeliui įveikę serbų „Crvena Zvezda“, armėnų „Alashkert“, škotų „Aberdeen“ klubus, ketvirtajame etape tik dėl svetimoje aikštėje mažiau pasiektų įvarčių nusileido garsiajam prancūzų klubui „Bordeaux“ (2:1; 0:1).

„Atlantas“ žaidė su „Kairatu“ kontrolines rungtynes 2014 m. sausio 30 d. Turkijoje. Varžovai šventė pergalę 1:0. Vienintelį įvartis iki pertraukos pasiekė „Kairato“ legionierius iš Gambijos Momodou Ceesay.

Klaipėdiečiai 2014-aisiais žaidė Europos lygos turnyro rungtynes su kitu Kazachstano klubu – Karagandos „Šachtior“. Susitikimas Klaipėdoje baigėsi be įvarčių, o namie kazachai triumfavo 3:0.

Pirmosios rungtynės tarp „Kairato“ ir „Atlanto“ vyks birželio 29 d. Almatoje. Atsakomasis susitikimas – po savaitės.

„Atlanto“ komanda pranešė apie pokyčius klube. Į gimtąją Klaipėdą ir į „Atlantą“ grįžo uostamiesčio komandoje profesionalo karjerą pradėjęs Dovydas Virkšas. Pastaraisiais metais Prancūzijoje, Sent Ejeno „Saint Etienne“ klubo jaunimo ir dublerių komandose rungtyniavęs 20-metis futbolininkas, žaidžiantis krašto saugo pozicijoje, jau treniruojasi su kitais „Atlanto“ žaidėjais.

Taip pat preliminariai sutarta, kad „Atlante“ rungtyniaus šį sezoną „Trakų“ klube pradėjęs Tadas Labukas. Puolėjui Klaipėda – gerai žinomas miestas. „Atlanto“ marškinėlius dzūkas vilkėjo 2002 metais.

Skelbiama, jog vienerių metų sutartį su „Atlantu“ pasirašė ir 21-erių Davidas Andronikas.

Rumunišką pasą turintis moldavas į Lietuvą atvyko iš Moldovos – Nisporenio „Sperantos“ klubo, kuriame buvo nuo 2015-ųjų sausio. 2016-2017 m. sezone žaidė 24 rungtynes, įmušė 1 įvartį

Moldovos jaunimo rinktinės 186 cm žaidėjas rungtyniaus vidurio saugo pozicijoje, „Atlante“ galės debiutuoti, kai bus leista registruoti futbolininkus – nuo birželio 24 d.

Rezultatyviausias „Atlanto“ ir Lietuvos A lygos čempionato žaidėjas Andrejus Paniukovas išvyko į Sankt Peterburgo „Zenito“ komandą, kuri pradėjo treniruočių stovyklą Austrijoje. Po peržiūros bus atsakyta, ar rusas liks Rusijoje, ar grįš į "Atlantą" su kuriuo galioja sutartis iki 2018 metų.

Pranešama, kad iš klubo išvytas ekipos gydytojas Olegas Miscenka. „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius buvo priverstas taip pasielgti, kai medikas neišvažiavo su komanda į Latviją, į Ventspilyje rengtą treniruočių stovyklą. O.Miscenka į komandą buvo priimtas sausio mėnesį. Komandos futbolininkus prižiūrės kineziterapeutas Viktoras Matulionis ir prieš daug metų klube gydytoju dirbęs Sigitas Ūselis.

„Atlanto“ klubo sporto direktoriaus kėdė, po to, kai į „Palangos“ futbolo klubą buvo išlydėtas Valdas Trakys, gana ilgai buvo tuščia. Pastarosiomis dienomis, kai laukia nemažai darbų rengiantis Europos lygos rungtynėms, į šias pareigas priimtas Arnas Lekevičius. Buvęs „Atlanto“ vartininkas, gerai išmanantis futbolo vadybos niuansus, darbą klube pradėjo derybomis su Naujosios Zelandijos nacionalinės rinktinės žaidėju, kurio pavardė bus paskelbta, jei pavyks susitarti.

Artimiausias rungtynes klaipėdiečiai žais trečiadienį 18 val. Marijampolėje su „Sūduva“.

Pirmojo atrankos etapo poros:

„Kairat Almaty“ (Kazachstanas) – „Atlantas“

„Saint Johnstone“ (Škotija) – „Trakai“

„Shakhtyor Soligorsk“ (Baltarusija) – „Sūduva“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur

Kur portretas
bilietai ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių