Quantcast

Artėjant 2015-ųjų sezonui A lygos klubai susipažino su naujovėmis

  • Teksto dydis:

Antradienį Kaune aptarti artėjančio 2015-ųjų sezono rinkosi „SMSCredit.lt A lygoje" planuojantys dalyvauti klubų atstovai. Jie susipažino su jubiliejinio 95-ojo čempionato naujovėmis, nuostatų pakeitimais, aptarė rūpimus klausimus ir išsakė savo nuomonę.

Vienas pagrindinių pasikeitimų susijęs ne su pačia lyga, o klubų artimiausia pamaina - Lietuvos futbolo federacijos (LFF) varžybų nuostatų projektas numato, kad nebevyks lygos dublerių pirmenybės. Antrosios klubų komandos galės rungtyniauti pasirinktinai I arba II lygos varžybose.

Iš dublerinės komandos ne daugiau kaip 5 žaidėjai, iki 21 metų amžiaus, galės rungtyniauti už aukščiausioje lygoje rungtyniaujančią klubo komandą. Žaidėjų skaičius iš Elitinės U-18 ir/ar U-16 lygų komandose nebus ribojamas.

Taip pat bendru sutarimu nežymiai keisis vadinimasis legionierių limitas - vienu metu komandos sudėtyje aikštėje galės žaisti ne daugiau kaip 6 užsieniečiai. Varžybų nuostatus kitame posėdyje turės patvirtinti LFF Vykdomasis komitetas.

Susitikime su klubais taip pat aptartas nesąžiningo žaidimo prevencijos klausimas. LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas klubus supažindino su šioje sferoje nuveiktais darbais ir pristatė tolimesnius veiksmus kovai su šiuo grėsmingu reiškiniu. Bus atidžiau stebimos ir kontrolinės rungtynės - apie suplanuotas dvikovas klubai privalo informuoti LFF.

Tarp kitų naujovių - šį sezoną, po pereinamojo laikotarpio, bus galutinai atsisakyta rungtynių protokolų raštu ir jų įvedimui naudojama tik Futbolo informacinė sistema (FIS).

Pagrindiniai lygos rėmėjai artimiausiu metu nesikeis, tačiau numatomi pasikeitimai informacinių partnerių srityje,  transliacijų kokybės gerinimas.

Jau anksčiau klubai išreiškė pritarimą LFF parengtam tvarkaraščio projektui, kuriame numatoma, jog sezonas startuotų vasario 28-ąją ir finišuotų lapkričio 28 dieną.

Prieš sezoną klubai bus įvertinti LFF klubų licencijavimo procese. Licencijavimo komiteto posėdis dėl licencijų suteikimo numatytas vasario 2 dieną, o Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdis - vasario 9-ąją. Čempionato dalyvių skaičius tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.


Šiame straipsnyje: LFFA lygaEdvinas Eimontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių