Quantcast

Ar D. Zubrus iškovos Stenlio taurę?

  • Teksto dydis:

Trečias kartas nemeluoja. Dainius Zubrus nusipelnė Stenlio taurės. Tokia karjera turi būti vainikuota prestižiškiausiu ledo ritulio trofėjumi. Kokių tik epitetų ir patarlių prieš pat antradienio naktį prasidėsiantį Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio (NHL) finalą galima išgirsti kalbant apie lietuvio ledo ritulininko galimybes tapti pirmuoju Lietuvos istorijoje, po alinančio daugiau nei 100 rungtynių sezono į viršų pirmą kartą kelti svarbiausią pasaulio ledo ritulio klubų trofėjų – Stenlio taurę.

„Neblogas jausmas“, - trumpai tarė 37-erių veteranas po klausimo kaip jaučiasi iškart po šeštųjų NHL Vakarų konferencijos finalo serijos rungtynių San Chosė, kur jo atstovaujamas „Sharks“ klubas laimėjo šeštąją dvikovą ir seriją 4:2 prieš Sent Lujiso „Blues“ ekipą ir tuoj pridūrė: „jausmas bus geresnis kai laimėsime dar ketverias rungtynes“.

Tiek pergalių skirią „Dainių Didįjį“ nuo viso pasaulio ledo ritulininkų svajonės. „Didžiuoju“ D. Zubrų pavadino tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) oficialios interneto svetainės žurnalistas, apsilankęs 2014-ųjų pasaulio ledo ritulio čempionate Vilniuje ir vienintelio NHL lietuvio indėlį į rinktinės pergales prilyginęs didžiajam Lietuvos kunigaikščiui.

Praėjusį savaitgalį „didįjį Dainių“ vėl linksniavo IIHF svetainė, jai antrino oficiali NHL svetainė, taip pat pateikusi išsamų interviu su „Sharks“ puolėju, kuris vienintelis žino, kas yra išbėgti ant ledo NHL finale. D. Zubraus kolega, vartininkas Martinas Jonesas laimėjo Stenlio taurę 2014-aisiais su Niujorko „Rangers“ ekipa, tačiau nė karto nepasirodė ant ledo ir buvo antruoju komandos vartininku.

„Tiesiog mėgaukis akimirka ir padaryk viską, ką moki geriausia“, - po šeštadienio treniruotės pasakė D. Zubraus komandos draugas, „Sharks“ puolėjas Tommy Wingelsas, rašo oficiali NHL svetainė. „Zubrus tiesiog pasakys - Jūs negausite tokios galimybės nuolat, tad reikia išmesti jaudulį, žiūrėti kaip žaisti geriausią žaidimą ir rasti kelią pergalės link“.

D. Zubrus trečią kartą žengs ant NHL finalinio ledo. Jis buvo 18-os metų naujokas NHL, kai jau žaidė pirmajame finale. Tuomet Filadelfijos „Flyers“ finale 0:4 pralaimėjo Detroito „Red Wings“ ledo ritulininkams.

Po 15-os metų D. Zubrus vėl pateko į finalą, šįsyk su Naujojo Džersio „Devils“ komanda ir dabartiniu „Sharks“ treneriu Peteriu DeBoeru. „Velniai“ po šešerių rungtynių 2:4 nusileido Los Andželo „Kings“ klubui.

Dabar, lietuvis trečiajame savo karjeros finale būdamas jau 37-erių ir puikiai supranta, kad tai gali būti paskutinis šansas.

„Kai karjeros metai bėga, pradedi suprasti, kaip sunku net patekti į finalą, - sakė D. Zubrus. – Net į atkrintamąsias patekti sudėtinga. Nelengva užduotis laimėti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą ir patekti į antrąjį. Pirmaisiais karjeros metais aš iškart patekau į finalą, vėliau net 10 metų negalėjome įveikti pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo.

Čia niekada nebūna tokia pati komanda ir mes niekada tokia pačia sudėtimi neturėsime tokio šanso dar kartą. Aš tai žinau. Tai žinojau ir prieš 10 metų. Dabar vėl žinau. Ir, tikiuosi, kad tai visi supranta ir šįkart mes būsime pirmi“, - sakė vienas labiausiai patyrusių „Sharks“ žaidėjų D. Zubrus, NHL jau sužaidęs 1239 rungtynes. Daugiau savo sąskaitoje klube jų turi 36-erių kanadietis puolėjas Patrickas Marleau.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos svetainei lietuvis papasakojo apie artėjančius NHL finalus ir atsakė į klausimą apie ledo ritulio raidą Lietuvoje.

„Manau, kad ledo ritulys Lietuvoje juda į priekį. Esu nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas. Kartu su NHL žaidėjų asociacija NHLPA bandome padėti Lietuvos vaikams kasmet paremdami aprangomis Lietuvos klubus. Vaikų padaugėjo tris kartus ir aš manau, mes esame teisingame kelyje, bet viskas vyksta ne taip greitai kaip norėtųsi.

Yra du dalykai, kurių reikia: daugiau arenų ir trenerių. Nėra lengva bet kuriuo iš šių aspektų. Bet, kartu su žmonėmis, kurie dirba ledo ritulyje Lietuvoje, mes turime keletą idėjų. Šie žmonės tai daro ne dėl pinigų, o iš meilės ledo rituliui. Matau gerus dalykus, kurie po truputį įgyvendinami“, - IIHF svetainei sakė D. Zubrus.

Pirmosios 2016-ųjų NHL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos – antradienio naktį (3 val.) Lietuvos laiku. „Sharks“ varžovas finale – 2009-aisiais Stenlio taurę laimėjęs Pitsbergo „Penguins“ klubas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių