Quantcast

Apžvalga: Lietuvos futbolo rinktinės varžovė – geriausia Azijos komanda

Penktadienio vakare Lietuvos vyrų futbolo rinktinės laukia Irano nacionalinės komandos iššūkis. Būsimus varžovus apibūdina Lietuvos rinktinės analitikas Marius Babravičius.

Irano komanda pirmoji atvyko į Rusiją, kur jau kitą savaitę prasidės pasaulio futbolo čempionatas. Mačas su Lietuvos rinktine Irano futbolininkams bus generalinė repeticija prieš planetos pirmenybes. Iranas pasaulio čempionate žais B grupėje su Ispanija, Europos čempione Portugalija bei Maroku.

„Edgaro Jankausko treniravimo metu mes pirmą kartą žaidžiame su Azijos regiono rinktine, – pranešime spaudai cituojamas nacionalinės komandos analitikas Marius Babravičius. – Tai labai įdomi komanda, artima Armėnijos stiliui ir braižui. Jie labai nori kontroliuoti kamuolį, žaisti per vidurį, kokybiškai ginasi. Analizuojant 3-4 pastarąsias rungtynes matosi, kad pasaulio čempionatui nori pasiruošti nuo gynybos. Savo žaidimą lipdo ne taip, kaip norėtų žaisti, o taip, kaip jiems reikės toje grupėje žaisti. Iranas ginsis labai kompaktiškai ir ieškos kelių kontratakose. Žaidžiant su mumis, manau, jie norės galutinai išbandyti savo taktines schemas.“

Lietuvos rinktinė su Azijos žemyno rinktinėmis draugiškose rungtynėse yra susitikusi 6 kartus. Pažintį su Azijos atstovais lietuviai pradėjo 1996 m., kai Vilniaus „Žalgirio“ stadione 4:0 buvo sutriuškinta Indonezija. Vėliau sekė dvi nesėkmės. 2002 m. Maltoje vykusiame susitikime 0:3 pralaimėta Jordanijai, o 2006 m. Kuveite 0:1 nusileista vietos rinktinei.

2007 m. Kaune po dviejų dabartinio LFF prezidento Tomo Danilevičiaus įvarčių rezultatu 2:1 nugalėta Turkmėnistano rinktinė. Dar du, 2014 m. vykę susitikimai baigėsi lygiosiomis. Turkijoje 1:1 sužaista su Kazachstano rinktine. Tokiu pat rezultatu baigėsi ir rungtynės Austrijoje su Jungtinių Arabų Emyratų ekipa.

Irano nacionalinėje komandoje yra nemažas būrys žaidėjų, kurie vilki Europos klubų marškinėlius. Rezultatyviausiai pasaulio čempionato atrankoje žaidęs Sardaras Azmounas gina Kazanės „Rubin“ garbę. Graikijos grando Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius vilki Ehsanas Hajsafi ir Karimas Ansarifardas, o Anglijos „Nottingham Forest“ komandai atstovauja Ashkanas Dejagahas.

„Pagrindiniai Irano žaidėjai rungtyniauja Europos čempionatuose, jiems tikrai nėra svetimas europietiškas futbolas, o su Europos komandomis jiems teks žaisti ir pasaulio čempionate. Jie norės žaisti savo futbolą, pagrįstą trumpais perdavimais, kombinaciniu „išėjimu“ į atakas“, – teigė M.Babravičius.

Mačas su Iranu vyks 18 val. Maskvos „Spartak“ treniruočių aikštyne, tačiau Irano rinktinės pageidavimu jis vyks be žiūrovų ir nebus transliuojamas, todėl rungtynių eigą galėsite sekti interneto svetainėje LFF.lt.

„Vienerios rungtynės nieko nepakeis iš esmės. Taip greitai taktiniai dalykai nesišlifuoja, – sakė Lietuvos rinktinės analitikas. – Tikrai šis vienas mačas jų varžovams nebus didelė naujovė, manau, tai daugiau jų pasitikėjimo savimi išsaugojimas ir pačių savivertės pakėlimas“.

Iraniečiai turi aukščiausią reitingą (FIFA-36) iš pasaulio čempionate dalyvaujančių Azijos rinktinių.

„Visada įdomu, ar tavo analizė yra atlikta kokybiškai ir ar rasti tie raktai, kai analizė persikelia į rungtynes, – sakė M. Babravičius. – Džiugu, kad kaip viską planavai, taip ir vyksta. Jei Iranui neblogai seksis pasaulio čempionate, bus įdomu stebėti, ar keičiasi kas nors, ką mes analizavome.“

Kelias dienas stovyklavę Rusijoje, Lietuvos rinktinės žaidėjai sekmadienį perskris į Lenkiją, kur šios šalies sostinėje Varšuvoje birželio 12 dieną sužais paskutines kontrolines rungtynes su lenkais. Roberto Lewandowskio į priekį vedamiems lenkams tai bus palydėtuvės į planetos pirmenybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iukošius

Iukošius  portretas
Lėtuviai nevėkšlos i kamoli nepataiko)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių